Predavanje Milene Raičević, Budućnost Bemax preko Savehofa do prvih bodova

Kapitenka podijelila 16 asistencija u pobjedi nad švedskim prvakom (31:30), prvoj u ovogodišnjoj Ligi šampiona

30439 pregleda 15 komentar(a)
Karakteristično slavlje Milene Raičević, Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost Bemax
Karakteristično slavlje Milene Raičević, Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost Bemax

Konačno - rukometašice Budućnost Bemaxa su se pomjerile sa nule, savladale Savehof na svom terenu (31:30) i pobjegle sa začelja grupe A Lige šampiona.

Nije tim Bojane Popović blistao, niti ima kvalitet da rutinski pobijedi bilo koga u elitnom takmičenju, ali je imao djevojku koja je po ko zna koji put bila prevaga - Milenu Raičević.

Kapitenka je meč završila sa 16 asistencija, a da su njene saigračice bile koncentrisanije i koristile zicere, lako je ta brojka mogla da bude preko 20...

Obje ekipe su se mučile na početku utakmice, o čemu govori i podatak da je prvi gol postignut tek iz sedmog napada, kada je Ivona Pavićević iz kontre zatresla mrežu.

Do tog trenutka, Armel Atingre je imala dvije, Johana Bundsen jednu odbranu, a do poluvremena su ih zajedno skupile 20 (Francuskinja devet, Šveđanka 11).

Osim njih, 1. poluvrijeme je obilježila Raičevićeva, koja je maestralno dirigovala igrom napada „plavih” i bila najzaslužnija za vođstvo 8:3 u 12. minutu, jer je već tada dala dva gola i podijelila pet asistencija!

Budućnost je još nekoliko puta imala maksimalnih plus pet, zahvaljujući i veoma dobroj roli Neslihan Čališkan, koja je u 7. minutu prvi put ušla na teren u ovoj Ligi šampiona, pogodila prva tri šuta, ali i bila solidna u odbrani.

Turkinja je na ovom meču pokazala mnogo više nego najskuplja pojačanja Kalidijatu Nijakate i Noemi Hafra na prva dva. Njih danas nije ni bilo - Francuskinja je bila na tribinama, Mađarica ostala prikovana za klupu.

Neslihan Čališkan
foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost Bemax

U finišu prvog dijela je, međutim, domaćima popustila koncentracija, što je Savehof iskoristio da četiri sekunde prije odlaska na odmor smanji na 17:16.

Raičevićeva je do tada već imala 10 asistencija na kontu, a mogla je da ih ima i 15, samo su njene saigračice bile koncentrisanije i koristile zicere, ali ih je mnogo puta „uhvatila” iskusna Bundsen.

Gošće su u 36. minutu došle do prvog izjednačenja nakon sjajne akcije i šuta sa krila Olivije Melegord (19:19), ali je Budućnost odbila taj nalet protivnica i stigla do 29:26 na manje od osam minuta do kraja.

Činilo se da je sve riješeno, ali je Savehof prišao na 30:29 i na manje od dva i po minuta do kraja imao zicer za izjednačenje, ali je Atingre zaustavila šut Olivije Melegord.

Budućnost je tada prekinula post i golom Anastasije Marsenić na 91 sekundu do kraja, na novo dodavanje kapitenke, otišla na 31:29. Andreas Valin je uzeo tajm-aut, ali je Atingre odbranila pobjedu time što je spriječila Ninu Kopang da smanji na minimalnu razliku...

BUDUĆNOST BEMAX - SAVEHOF 31:30 (17:16)

Podgorica - „Bemax arena”. Gledalaca: 300. Sudije: Bolić, Hurih (Austrija). Sedmerci: Budućnost Bemax 2 (1), Savehof 4 (1). Isključenja: Savehof 2 minuta.

Budućnost Bemax: ATINGRE (11 odbrana i tri sedmerca), Gigerih (četiri odbrana), MARSENIĆ 3, J. Vukčević 1, GODEČ 6, Popović, Čališkan 5, Kardoso de Kastro 4 (1), IVANOVIĆ 2, Agović, TOMOVA, Hafra, Kadović, RAIČEVIĆ 5, PAVIĆEVIĆ 5, N. Vukčević.

Savehof: BUNDSEN (14 odbrana i sedmerac), Linder, SEMBE 5, Huselijus 3, Stankijevič 2 (1), Hejka, KOPANG 1, VIKSFORS, Vester-Kočanović, JENSEN 7, MELEGORD 5, Blomst, Mihailović 2, Kilberg 4, GRANAT 1.

Bonus video: