Lovćen ne krije visoke ambicije, Milošević: Poštujemo svakog, ali cilj je dupla kruna

Cetinjani u subotu protiv Mornara otvaraju sezonu

17677 pregleda 59 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Novak Abramović
Foto: Novak Abramović

Sezona velikih očekivanja za rukometaše Lovćena počinje u subotu duelom 1. kola Prve muške SBBet lige.

Cetinjani na svom terenu igraju protiv Mornara (18 sati), pa je to bio povod za konferenciju za medije na kojoj su predstavnici Lovćena uglas poručili da imaju velike ambicije.

Vratio se trofejni trener Pero Milošević, povratnik je i Mirko Radović, tu je ponovo Vuko Borozan, definitivno najveće ime među pojačanjima... Zbgo svega toga u Prijestonici ima dovoljno razloga da se vjeruje u odličnu sezonu.

"Ovog puta su me privukli ljudi koji su uradili da klub posljednjih godina, malo po malo i uz težak rad, sada može još bolje da radi. Privukla me je ideja stvaranja novih igrača, rada, da ponovo igramo SEHA ligu, EHF Evropsku ligu, da se napravi dvorana za dvije do tri godine...", rekao je Milošević.

Trofeji se ne obećavaju.

"Kao i uvijek, obećavam samo rad i idemo korak po korak. Prioritet nam je dupla kruna, uz veliki respekt klubovima u Crnoj Gori, posebno Budvanskoj rivijeri, Partizanu iz Tivta, Rudaru, Beranama. Učiniću sve da ih najozbiljnije shvatimo i da igramo kvalitetno, jako i da im na terenu pokažemo da smo najjači, najbolji i da najbolje radimo", dodao je Milošević.

Mirko Radović ima ulogu kapitena po povratku u matični klub.

"Ponosan sam što ću ponovo nositi dres Lovćena i igrati u rodnom gradu. Ponosan sam što sam kapiten ovakve grupe momaka. Pred nama je veliki zadatak da Lovćen predstavimo u najboljem mogućem svjetlu u Evropi, a da u domaćem prvenstvo osvojimo duplu krunu", jasan je Radović.

Predsjednik Vido Đakonović vjeruje da će se konačno stvoriti uslovi da Lovćen bude učesnik evropskih takmičenja ne samo jednu sezonu, već na duže staze.

"Bez ikakvog pretjerivanja, slobodno mogu da kažem da je naše učešće u EHF Evropskoj ligi najveći uspjeh muškog klupskog rukometa u Crnoj Gori u posljednjih 20 godina. Znate i sami da smo u jednom trenutku, 2000/01. godine bili i peti klub u Evropi, a nakon toga se dogodili turbulentni periodi, uspješni i neuspješni. Ono što smo radili posljednjih šest godina nije bilo nimalo lako", istakao je Đakonović.

"Imali smo taj cilj da Lovćen ponovo vratimo na mapu Evrope. Još prošle godine smo učestvovali smo u EHF kupu, trećem po rangu evropskom takmičenju. Za tu ekipu i taj sastav ostvaren je dobar rezultat protiv evropskog velikana kakav je Runar. Imali smo aktivan rezultat u revanšu. To nam je bila ozbiljna škola, nadam se i za ovu sezonu", kazao je Đakonović.

Evropska liga je izazov.

"Flenzburg, koji nam je prvi protivnik kod kuće, u ovom trenutku je možda jedna od najboljih svjetskih ekipa. Preostale dvije ekipe - Kadeten Šafhauzen i Elverum - prethodne sezone su bili učesnici Lige šampiona. Nismo u situaciji da prijetimo, ali možemo reći da će ekipa pružiti posljednji atom snage da klub, grad, državu i crnogorski rukomet prezentuje na najbolji mogući način", dodao je Đakonović.

Lovćen će evropske utakmice igrati u podgoričkoj "Bemax areni".

"Napravili smo dogovor sa "Bemax arenom". Naravno, nadamo se da je to prelazni period, jer je prva inicijativa u skupštini Prijestonice bila izgradnja nove dvorane, koja se na Cetinju pominje posljednje tri decenije", podsjetio je prvi čovjek Lovćena.

Urađenim tokom ljeta je zadovoljan sportski direktor Vuk Latković:

"Rezultat je dovođenje 11 novih igrača. Većina njih je sa Cetinja, a tu su i igrači iz Crne Gore, što će nam i budućnosti biti cilj - da pravimo polako bazu crnogorske reprezentacije. Ne bježimo ni od toga da to bude baza za perspektivne i mlade rukometaše iz regiona", zaključio je Latković.

Bonus video: