Svi znaju koliko je Đer moćan: Budućnost se ne nada previše u Mađarskoj

"Plave" u nedjelju nastavljaju sezonu u Ligi šampiona

8989 pregleda 3 komentar(a)
Foto: ŽRK Budućnost/Dejan Starčević
Foto: ŽRK Budućnost/Dejan Starčević

Poslije dva teška poraza na startu stigla je i prva pobjeda u Ligi šampiona protiv Savehofa prošle nedjelje, pa će u narednom periodu valjda sve biti jednostavnije za rukometašice Budućnost Bemaxa.

Kalendar je nemilosrdan, rivali veoma jaki, pa "plave" čeka još jedan veliki ispit - gostovanje Đeru u nedjelju u 4. kolu grupe.

Nema predaje, ali jasno je da je domaćin favorit da upiše i četvrti trijumf u isto toliko mečeva ove sezone.

"Probile smo led, ispunili smo neka očekivanja protiv Savehofa. Slijedi utakmica sa Đerom gdje ne očekujemo bodove, a sve ostalo je samo plus za nas. Biće stvarno teška utakmica, svi znamo da je Đer jedan od favorita za osvajanje Lige šampiona. Raspolaže sa igračicama koje su među najboljima na planeti. Treba da pokažemo veću borbenost, karakter i argesivnost nego u prethodnim mečevima", rekla je Ivana Godeč.

Očekuje se da igra izabranica Bojane Popović bude bolja kako sezona odmiče.

"Lakše je poslije pobjede, osvojili smo bodove koje smo priželjkivali. Sada imamo veće samopouzdanje, pa se nadam da ćemo u ovaj meč ući sa boljom energijom. Prve dvije utakmice nije trebalo da završe kako su se završile, ali opet iz svega toga treba nešto da naučimo i da idemo dalje ispravljajući greške i zadržavajući ono što je bilo dobro", kazala je Tanja Ivanović.

Nedjeljni duel počinje u 16 sati.

"Drugačije je kada nemamo pritisak. Postoje utakmice koje su za uživanje, u kojima treba da igramo bez pritiska, ali sa dozom odgovornosti. Đer je svakako odlična ekipa, lijep je osjećaj igrati protiv takvog tima i vrhunskih igračica i nema tu previše priče. Moramo da uđemo u utakmicu sa dobrom energijom i da greške svedemo na minimum", kazala je Ivanović.

Bonus video: