Partizan se sprema za pobjede u Belgiji

Sezona za Partizan počinje za desetak dana - 2. i 3. septembra odigraće prvu rundu kvalifikacija za EHF Kup
56 pregleda 0 komentar(a)
Drakulović, Foto: Privatna arhiva
Drakulović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 24.08.2017. 10:24h

Rukometaši Partizana iz Tivta, aktuelni šampioni Crne Gore, upalili su motore i počeli sa pripremama prije više od dvadeset dana, iako domaći šampionat počinje tek u oktobru. Izabranike Dejana Stjepčevića, međutim, očekuju i evropske obaveze, učešće u EHF takmičenju.

Da bi stigli do plasmana u grupnu fazu, Tivćani će morati da prođu tri kruga kvalifikacija, što zvuči nerealno, ali je, s druge strane, poslije dva učešća u Čelendž kupu, napravljen korak naprijed, jer je EHF Kup daleko kvalitetnije takmičenje.

U želji da što spremnije dočekaju novu sezonu, u kojoj su ambicije vezane za osvajanje trofeja u Crnoj Gori i što bolje predstavljanje države u EHF Kupu, čelnici Partizana 1949 uspjeli su da zadrže nosioce igre iz prošle sezone kada je osvojena šampionska titula, prva u istoriji kluba, a stigla su i pojačanja.

Momak od koga se dosta očekuje je Nemanja Drakulović, koji može da igra na poziciji lijevog i srednjeg beka. Rođen je u Beranama, branio je boje Mojkovca, Berana, Komova i Jedinstva iz Bijelog Polja.

„Nisam imao problema sa aklimatizacijom. Momci su me sjajno prihvatili. U timu vlada prava porodična atmosfera i zaista je prava milina raditi u Tivtu i Partizanu. Ambicije kluba su velike i to je bio razlog da prihvatim poziv i novi izazov u karijeri. Partizan će u domaćem šampionatu uz Lovćen i Mojkovac biti glavni kandidat za osvajanje trofeja, a pored toga želimo dostojno da branimo ugled Crne Gore u EHF Kupu“, rekao je Nemanja Drakulović.

Sezona za Partizan počinje za desetak dana - 2. i 3. septembra odigraće prvu rundu kvalifikacija za EHF Kup. Rival je belgijski Ahiles iz Bocholta, a oba meča će se igrati u Belgiji.

„Nemam previše informacija o rivalu. Znamo da se radi o mladoj ekipi koja forsira brz rukomet. Dvorana će sigurno biti ispunjena do posljednjeg mesta, jer ljubitelji sporta u Belgiji vole rukomet, a klub Ahiles je iz grada koji je nedaleko od granice sa Njemačkom. Mi smo pripreme odradili dobro i sa mnogo optimizma krećemo put Belgije. Želimo da ostvarimo pobjede, da izborimo plasman u narednu rundu EHF Kupa, da dostojno branimo ugled Crne Gore“, naglasio je Nemanja Drakulović.

Bonus video: