Lavice prvi put u Podgorici od nezaboravnog EP: Bojana Popović objavila spisak za početak kvalifikacija

Na spisku se nalaze dvije debitantkinje, a nema Nađe Kadović i Dijane Ujkić. Od dama koje su osvojile bronzanu medalju prošle godine sada u timu nisu Jovanka Radičević, Ljubica Nenezić, Nataša Ćorović, Ilda Kepić i Ema Ramusović

7947 pregleda 71 reakcija 10 komentar(a)
Jelena Despović će biti jedan od aduta na startu kvalifikacija za EP, Foto: Anze Malovrh / kolektiff
Jelena Despović će biti jedan od aduta na startu kvalifikacija za EP, Foto: Anze Malovrh / kolektiff

Prije skoro godinu Podgorica je uživala u rukometu, "lavice" su tada u glavnom gradu Crne Gore počele da kuju bronzanu medalju, a ovog oktobra na istom mjestu, ali u drugoj dvorani počinju novu priču.

Rukometašice Crne Gore protiv Turske 11. oktobra u "Bemax areni" otvoriće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024, koje zajedno organizuju Austrija, Mađarska i Švajcarska.

Za taj i duel četiri dana kasnije u gostima kod Bugarske, selektorka Bojana Popović danas je objavila spisak.

Na njemu se nalaze i dvije debitantkinje (Jelena Vukčević i Nikolina Marković), a nema Nađe Kadović (povrijedila se juče protiv Đera) i Dijane Ujkić (takođe povreda). Od dama koje su osvojile bronzanu medalju prošle godine sada u timu nisu Jovanka Radičević, Ljubica Nenezić, Nataša Ćorović, Ilda Kepić i Ema Ramusović.

Rukometašice Crne Gore
foto: RSCG

Osim Turske i Bugarske rival Crne Gore u kvalifikacionoj grupi 6 još je Srbija, a plasman na EURO 2024 izboriće po dvije prvoplasirane selekcije iz osam grupa, kao i četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

Lavice će se okupiti 9. oktobra.

Bonus video: