Novi problemi u crnogorskom rukometu - Budvanska rivijera odustala od derbija, možda će i od sezone

Meč je trebalo da počne u subotu od 19.30 časova, ali će se u terminu utakmice, ako se nešto ne desi preko noći, na parketu pojaviti samo igrači Lovćena

7499 pregleda 6 komentar(a)
Rukometaši Budvasnek rivijere slave osvajanje Kupa Crne Gore 21. maja ove godine, Foto: Stefan Ivanović
Rukometaši Budvasnek rivijere slave osvajanje Kupa Crne Gore 21. maja ove godine, Foto: Stefan Ivanović

Od derbija crnogorskog rukometa, duela ekipa koje su podijelile pehare u šampionatu i Kupu u posljednje dvije sezone, neće biti ništa.

Nažalost, iz najgoreg mogućeg razloga - uprava Budvanske rivijere obavijestila je Rukometni savez Crne Gore da njen prvi tim neće doputovati na sjutrašnji duel sa Lovćenom.

Meč je trebalo da počne u 19.30 časova, bio je zakazan i prenos na RTCG, ali će se u terminu utakmice, ako se nešto ne desi preko noći, na parketu pojaviti samo igrači Lovćena.

Ukoliko se to dogodi, sudije Ivan Pavićević i Miloš Ražnatović moraće da odsviraju kraj, a utakmica će biti registrovana službenim rezultatom.

Iz Budve su u kancelariju RSCG poslali dopis da će kadetska ekipa, koja igra u predigri seniorima, doputovati na Cetinje.

Prvi tim, međutim, neće nastupiti, jer je ekipa u rasulu, nema osnovne uslove za rad, zbog čega ne bi bilo čudno da Budvani odustanu od takmičenja.

Da u metropoli turizma nešto ne štima bilo je jasno još po okončanju prošle sezone. Nakon što je njegov tim volšebno ostao bez titule porazom od Lovćena i na još spektakularniji način nadoknadio minus u finalu Kupa protiv Rudara, Brano Božović je počeo pripreme za novu takmičarsku sezonu.

Ali, poslije 15-ak dana je odlučio da napusti funkciju šefa stručnog štaba, nezadovoljan dešavanjima u i oko kluba.

Od tada je ekipa ostavljena sama, bez ijednog trenera koji bi vodio treninge. Na njima se uglavnom pojavljivalo svega šest seniora (neki iz prošle sezone su pošli, neki su povrijeđeni) i nekoliko kadeta, a tek nedavno su dobili lopte. Dresove i nemaju, a dosta plata im se duguje...

Da stvar bude čudnija, niko ih nije ni obavijestio da se meč sa Lovćenom neće igrati.

Finansijska kriza se dodatno zakomplikovala hapšenjem predsjednika Opštine Budva, Mila Božovića, a nije tajna da "narandžasti" imaju nekoliko iskusnijih igrača sa "jačim" ugovorima, bar za crnogorske prilike.

Novca, očigledno, nema i pitanje je da li će klub preživjeti. Ne bi prvi put bilo da se Budvanska rivijera gasi i ponovo formira. I ova sadašnja ima sufiks Budva, jer je ona koja je bila šampion 2016. godine morala da se preregistruje zbog dugova i krene ispočetka...

Krajem avgusta, zbog finansijskih problema je učešće u takmičenju otkazao osvajač Kupa Crne Gore iz 2019. godine, Komovi, a tokom prošle sezone i Danilovgrad.

Druge lige odavno nema, a ako i Budvani odluče da "spuste jedra", u jedinom rangu takmičenja za seniore ostaće svega devet klubova.

Bonus video: