Đurđina Jauković pokidala ligament - ništa od Svjetskog prvenstva, Olimpijske igre u izmaglici i za nju i za „lavice”

Jedna od najvažnijih rukometašica Crne Gore teško je povrijedila koljeno koje je operisala prije dvije godine

17332 pregleda 8 komentar(a)
Foto: www.facebook.com/BBHOfficiel
Foto: www.facebook.com/BBHOfficiel

Kakav peh za Đurđinu Jauković - drugi put u karijeri, jedna od najboljih crnogorskih rukometašica je pokidala prednji ukršteni ligament koljena lijeve noge.

Jasno je da je za nikšićku bombarderku sezona završena, zbog čega neće igrati ni Svjetsko prvenstvo u Danskoj, Švedskoj i Norveškoj, ni kvalifikacije za Olimpijske igre, a pitanje je da li bi mogla da bude spremna i za samo takmičenje u Parizu.

Naravno, pod uslovom da „lavice” izbore mjesto u Gradu svjetlosti, što će bez objektivno najbolje igračice biti jako, jako teško, koje god tri selekcije da budu rivali.

Lijevi bek francuskog Bresta je prije dvije godine prvi put morao pod nož, nakon 6. mjesta na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Na šampionatu Evrope novembra prošle godine je bila jedna od junakinja neočekivane bronze, ali je u februaru obnovila povredu koljena lijeve noge.

U prvi mah se smatralo da je pokidala ligament, ali je doktor iz Danske procijenio da ga je samo nategla i dao joj zeleno svjetlo da se vrati rukometu poslije nekoliko mjeseci pauze.

Od početka sezone je igrala za Brest, ali je bilo jasno da nije potpuno spremna, da nije u pravoj formi.

Očigledno je procjena doktora da ne mora da se operiše još u februaru bila pogrešna, a svakako i pogubna i za nju i za reprezentaciju, koja je ostala bez najvažnije karike za dva velika takmičenja.

Šteta, jer je put do četvrtfinala Svjetskog prvenstva bio otvoren, a bez nje će kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre biti izuzetno teško završiti među dvije najbolje selekcije...

„Rukometni savez Crne Gore želi Đini uspješan oporavak, u nadi da će se vratiti jača i nastaviti da igra zapaženu ulogu kako u klubu, tako i nacionalnom timu”, saopšteno je iz RSCG.

Bonus video: