"Lavice" na okupu, četiri boda upisana

Crna Gora igra sa Turskom u srijedu u "Bemax areni" (18 časova) i Bugarskom u nedjelju u gradu Šume

11107 pregleda 74 reakcija 2 komentar(a)
Milena Raičević je protiv Turske i Bugarske igrala i prije 17 godina, Foto: Boris Pejović
Milena Raičević je protiv Turske i Bugarske igrala i prije 17 godina, Foto: Boris Pejović

Prvi put poslije novembra prošle godine, kada su u “Morači” uhvatile zalet za evropsku bronzu osvojenu u Ljubljani, rukometašice Crne Gore će igrati pred svojim navijačima.

Selektorka Bojana Popović će danas izvršiti prozivku u Univerzitetskoj dvorani pred utakmice sa Turskom u srijedu u “Bemax areni” (18 časova) i Bugarskom u nedjelju u gradu Šumen. Sa prvobitnog spiska, na kojem je bila 21 rukometašica, otpala je Đurđina Jauković, jer je opet pokidala prednji ukršteni ligament i za nju je sezona završena.

U odnosu na Evropsko prvenstvo, nema ni bivše kapitenke Jovanke Radičević, koja se oprostila od nacionalnog tima, te Eme Alivodić, jer je odlučila da napravi pauzu u karijeri. Jasno je da je Crna Gora i bez tog trija apsolutni favorit protiv prvih rivala u grupi 6, u kojoj je najozbiljniji suparnik Srbija. Kako će se na šampionat čiji su domaćini Mađarska, Austrija i Švajcarska kvalifikovati po dvije selekcije iz osam grupa i četiri najbolje trećeplasirane, “lavicama” sigurno ne može da izmakne osmo uzastopno učešće na kontinentalnim šampionatima.

Crna Gora je, zanimljivo, sa oba rivala u prva dva kola igrala na prvom međunarodnom nastupu - 2006. u češkom Hebu u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Savladala je i Tursku (30:28) i Bugarsku (32:28), a u timu tadašnjeg selektora Nikole Petrovića bila je 16-godišnja Milena Knežević, koja sada sa prezimenom Raičević nosi kapitensku traku.

Bonus video: