Dijana Mugoša zablistala: Kao da sam prespavala devet mjeseci, ovo je dokaz da sam vjerovala pravim ljudima

Lijevo krilo rumunske Krajove se vratilo u reprezentaciju nakon teške povrede i dalo osam golova za 17 minuta

3938 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Stefan Ivanović/Matchlens
Foto: Stefan Ivanović/Matchlens

Nije rijetka stvar da neko u rukometu da osam golova, ali se ne dešava tako često da neko do takvog učinka stigne sa 17 minuta.

Dijana Mugoša je u igru ušla u 29. minutu, promašila prvi šut, a onda od 30. do 47. bila perfektna i osam puta zatresla mrežu Turske u pobjedi Crne Gore 39:23.

„Mnogo sam srećna zbog ove pobjede, puno nam znači za predstojeće Svjetsko prvenstvo. Trebalo nam je 15-ak minuta da uđemo u ritam, poslije smo sve preokrenule u našu korist. Kad dobro igramo, trener može da nas rotira i da sve dobijemo šansu”, istakla je 28-godišnja Podgoričanka.

Lijevo krilo je ljeta 2022. godine stigla u rumunsku Krajovu, ali je brzo pokidala prednji ukršteni ligament. Zbog teške povrede je propustila Evropsko prvenstvo, na kojem su „lavice” osvojile bronzu, nije igrala ni u aprilu dvomeč sa Norveškom, ali je večeras pokazala da duga pauza nije ostavila traga.

„Tako se i osjećam, i prije sam rekla da imam osjećaj kao da sam samo prespavala devet mjeseci. Vjerovala sam u sve što sam radila, vjerovala pravim ljudima i to se danas pokazalo”.

Da li si nekada dala osam golova za 17 minuta?

„Iskreno, ne sjećam se. Ali, igram dobro u svom klubu, zadovoljna sam, srećna i mislim da je ovo pokazatelj toga”, istakla je Mugoša.

Bonus video: