Bojana Popović: Bitno je da se svaki trenutak iskoristi, poenta je da sve utakmice ubuduće budu ovakve

„Osjetio se mali grč u početku. Sve su željele da igraju jedna za drugu, nisu bile konkretne prema golu, a odbrana je ispitivala turske igračice. Ne poznajemo ih baš, a u 2. poluvremenu smo shvatile šta i kako bi trebalo da radimo i to valorizovale sa dosta lakih golova”, rekla je selektorka nakon pobjede nad Turskom (39:23)

3024 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Odavno su prošla vremena kada su rukometašice Crne Gore morale da strahuju da li će se plasirati na evropska prvenstva, pogotovo otkada su proširena na 24 učesnika.

„Lavice” su dio elite, znalo se da u grupi 6, sa Srbijom, Turskom i Bugarskom jedno od prva dva mjesta ne može da im izmakne, ali je bilo bitno da se kvalifikacije počnu na pravi način.

I uspjelo se - tim Bojane Popović je savladao Tursku 39:23, a 2. poluvrijeme je dobio čak 23:9.

„Osjetio se mali grč u početku. Sve su željele da igraju jedna za drugu, nisu bile konkretne prema golu, a odbrana je ispitivala turske igračice. Ne poznajemo ih baš, a u 2. poluvremenu smo shvatile šta i kako bi trebalo da radimo i to valorizovale sa dosta lakih golova. Najbitnije je da smo osjetile pravu energiju i da su sve bile na visini zadatka”, istakla je Popovićeva.

Selektorka je primorana da podijeli nove uloge u timu, jer u odnosu na bronzani tim iz Ljubljane nema Jovanke Radičević i Eme Alivodić, a prije nekoliko dana je tešku povredu doživjela Đurđina Jauković. U nedjelju protiv Bugarske u Šumenu, zbog predostrožnosti, neće igrati Tatjana Brnović i Milena Raičević, pa će mlađe dobiti još veću šansu.

„Kroz ove utakmice upoznajemo nove igračice. U Bugarskoj će šansu dobiti i mlađe, a sačuvaćemo Tanju i Milenu. Pred nama je još jedna veoma bitna utakmica, moramo da joj pristupimo maksimalno, da sve ostanemo zdrave i za mjesec se opet skupimo za Svjetsko prvenstvo”.

Crna Gora je večeras pokazala nešto što je ranije nije krasilo - da „gazi” rivala i kad je meč bio riješen.

„Mnogo je bitno da djevojke svaki minut utakmice koriste da se uigravaju. Dugo smo razdvojene, pet mjeseci nismo trenirale zajedno, a onda smo imale bukvalno dva dana i više smo se pozdravljale i pričale kako je ko proveo taj period, nego što smo neke stvari slagale. Zbog toga je bitno da se svaki trenutak iskoristi, one su toga svjesne i svaka koja je dobila šansu je htjela da pruži maksimum. Zato je i mogao da se drži nivo igre i sa izmjenama. Poenta je da sve utakmice ubuduće budu takve, bez obzira na to s kim igramo. Nije bitan semafor, već da sve znaju šta im je dio posla, kolika god da im je rola”, poručila je Popovićeva.

Bonus video: