Batinović: Mlade "lavice" iskoristile šansu, nadam se da će tako biti i u Bugarskoj

Rukometašice Crne Gore pobjedom otvorile kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024 - naredni meč u nedjelju protiv Bugarske u gostima

5453 pregleda 2 komentar(a)
Marta Batinović i lavice pred duel sa Turskom, Foto: RSCG/Stefan Ivanović
Marta Batinović i lavice pred duel sa Turskom, Foto: RSCG/Stefan Ivanović

Prvi korak ka Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj napravljen je bez greške - rukometašice Crne Gore sinoć su u "Bemax areni", letećom igrom u drugom poluvremenu savladale Tursku (39:23).

Iako je selektorka Bojana Popović imala dosta muka sa povredama igračica, "lavice" su, ipak, klasa za prvog rivala u kvalifikacijama. Ono što posebno raduje je učinik mlađih igračica.

"Baš sam srećna što smo ovako završili - dosta mladih djevojaka je dobilo šansu, tako da je stvarno bila lijepa utakmica i atmosfera u Podgorici", istakla je golmanka Crne Gore Marta Batinović.

U grupi sa našim damama još su Srbija i naredni rival Bugarska sa kojom "lavice" igraju u nedjelju u Šumenu.

"Sad nas čeka prvo Bugarska, pa Svjetsko prvenstvo, pa nastavak ovih kvalifikacija i kvalifikacije za Olimpijske igre - stvarno je izazovan period pred nama. Mlada smo ekipa koliko možemo biti - nema tu više puno onih starijih igračica, tako da mlade moraju što bolje da se uklope. Protiv Turske su se stvarno dobro pokazale i nadam se da će dobiti što priliku i u Bugarskoj", dodala je golmnka Crne Gore.

Ona je protiv Turske upisala devet odbrana, a njega partnerka na golu Crne Gore Marina Rajčić pet.

"Mislim da smo nas dvije odradile što je bilo do nas i da samo dale energiju da djevojke imaju vjeru da ćemo da odbranimo što bude trebalo", istakla je Batinović.

Marta Batinović
foto: RSCG/Stefan Ivanović

Utakmice protiv Turske i Bugarske najava su uzdbuljive rukometne zime i Svjetskog prvenstva koje se u novembru i decembru igra u Skandinaviji.

"Čeka nas naporan posao - svaka ekipa koja dođe tamo nije nimalo laka, ali najbitnije je da idemo stepenicu po stepenicu. Sada nas očekuje Bugarska, možda nije toliko kvalitetna reprezentacija, iskreno ne znamo baš ništa o njima. Nadam se da ćemo tu proći bez nekih poteškoća i povreda. Imammo nekoliko utakmica do Svjetskog prvenstva i najbitnije je da budemo zdrave i da spremne za taj šampionat", zaključila je Batinović.

Meč za Bugarskom u nedjelju igra se od 16 sati.

Bonus video: