Bojana Popović: Drago mi je zbog Dijane Mugoše, u bekovskoj liniji sitinice mogu da se poboljšaju

Selektorka Crna Gore pohvalila lijevo krilo, koje se vratilo u nacionalni tim nakon teške povrede, o Jeleni Despotović, Đurđini Malović, Nadi Ćorović i ostalim bekovima, te otkrila da u Bugarsku neće putovati Milena Raičević i Tatjana Brnović

7039 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Prije dva dana, rukometašice Crne Gore su u „Bemax areni” savladale Tursku 39:23 i napravile veliki, vjerovatno i ključni korak ka Evropskom prvenstvu.

Jasno je da „lavicama” mjesto u Mađarskoj, Austriji i Švajcarskoj ne može da izmakne, ali je duel sa izabranicama Rumuna Kostike Bućeskija dobro došao Bojani Popović za uigravanje ekipe.

U odnosu na prethodni šampionat Starog kontinenta, na kojem je Crna Gora osvojila bronzu, nema kapitenke Jovanke Radičević (oprostila se od reprezentacije), Eme Alivodić (prekinula karijeru) i Đurđine Jauković, koja je opet pokidala prednji ukršteni ligament koljena lijeve noge. Poslije iste povrede, u nacionalni tim se vratila Dijana Mugoša i sa osam golova za 18 minuta pokazala da će se boriti za mjesto u startnoj postavi sa Ivonom Pavićević.

„Mnogo je bitno da na nekim pozicijama imamo dvije kvalitetne igračice, to je moć svih reprezentacija. Kad jednu ne krene, može da se napravi balans i da se svi iskoriste, da u tih 15-20 minuta na terenu daju sve od sebe. Pozicija lijevog krila nam je vrhunski pokrivena, mnogo mi je drago da je Mugoša osjetila podršku i dobru energiju, da je odigrala odličnu utakmicu”, rekla je Popovićeva.

Na prethodnom šampionatu Starog kontinenta nije bilo ni Jelene Despotović, koja je prva opcija da zamijeni Jaukovićevu i u napadu i u odbrani.

„Bekovi polako pronalaze sebe, pravićemo rotacije. Imamo sa dvije strane Jelenu i Đinu Malović, možemo šuterski da ih iskoristimo. Sve ostale su radilice i sve mogu da nađu mjesto, u zavisnosti s kim igramo. Na nekim utakmicama će nam biti potrebna niža postava, na nekima šut spolja, moramo da radimo na tome da još neke sitnice podignemo na viši nivo”.

Prvi zvanični meč za „lavice” je odigrala i Nada Ćorović, koja je sa dva efektna gola pokazala da bi mogla da bude jedno od rješenja na poziciji lijevog beka.

„Nadu do sada nismo imali prilike da vidimo. Bila je sa nama u Norveškoj, ali nije dobila neku minutažu. Ove utakmice su prilika da vidimo neke djevojke, koje su se polako podizale i stasavale u inostranstvu. Upoznajemo se sa njima, to je budućnost Crne Gore. Svima im je otvorena šansa, trebalo bi da se bore za poziciju”, istakla je selektorka.

Crna Gora u nedjelju igra sa Bugarskom u gradu Šumen, a na put neće ići kapitenka Milena Raičević i Tatjana Brnović, za koje je procijenjeno da im je potreban odmor.

„Tanja ima ‘jaku’ ulogu u Krimu, a čeka je dosta utakmica do Svjetskog prvenstva. Moramo da je malo pripazimo i sačuvamo, jer nam je veoma bitna karika u oba pravca. Ostale će dobiti priliku da se podignu kroz ovu utakmicu”, zaključila je Popovićeva.

Bonus video: