"Lavice" u Bugarskoj: Jaka odbrana garantuje lake golove

Crnogorske rukometašice u nedjelju igraju meč 2. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

3204 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Stefan Ivanović
Foto: Stefan Ivanović

Meč sa Bugarskom u 2. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo je još jedna idealna prilika za crnogorske rukometašice da se uigravaju, ali daleko od toga da rezultat nije bitan.

"Lavice" su u srijedu u Podgorici savladale Tursku 39:23 i napravile vjerovatno ključan korak ka EP, sada žele da odigraju na visokom nivou i u Bugarskoj (nedjelja, 16 časova).

"Srećne smo što smo dobro odigrale protiv Turske. Drugo poluvrijeme je bilo pravo, zahvaljujući odbrani i lakim golovima smo došli do dobrog rezultata. Slično očekujemo i protiv Bugarske - da bude jaka defanziva, tranzicija i laki golovi", kaže Ivana Godeč.

Crna Gora će biti oslabljena - bez Milene Raičević, Tatjane Brnović, Vanese Agović i Jelene Vukčević.

"Nećemo potcijeniti protivnika, znamo ko nam sve nedostaje. Idemo hrabro i nadam se pobjedi", istakla je Godeč.

Golmanka Marina Rajčić očekuje trijumf.

"Utakmica sa Turskom je pokazala da možemo da igramo i sa takvim ekipama. Prvo poluvrijeme je bilo malo sporije, dok nismo ušle u ritam, a već drugo je pokazalo našu klasu i zrelost. Nadam se da ćemo nastaviti tako i protiv Bugarske. To su timovi koji mogu da iznenade jer su nepoznanica. Izgubile su od Srbije, sigurno će pružiti otpor, ali ni mi nećemo dati na sebe i nadam se da ćemo završiti posao", poručuje Marina Rajčić.

Osvrnula se i na povredu Đurđine Jauković.

"Mnogo nas je poremetilo. Svi znamo koliko je Đina važna kao osoba i podrška prije svega, a kasnije i kao sportista. Pokušaćemo da nadomjestimo taj nedostatak - teško jeste, ali nije neizvodljivo. Za nju ćemo se boriti jer je zaslužila i nadam se da ćemo opravdati njeno povjerenje", zaključila je Marina.

Bonus video: