Minus sedam za „tanku” nadu Budućnosti

Rukometaši Draška Mrvaljevića u Univerzitetskoj dvorani poraženi od Spor Totoa iz Ankare 31:24. Revanš sjutra na istom mjestu

6561 pregleda 0 komentar(a)
Petar Radoičić na današnjem meču, Foto: Vuk Raičević
Petar Radoičić na današnjem meču, Foto: Vuk Raičević

Prva evropska epizoda rukometaša Budućnosti nakon 14 godina završena je porazom - tim Draška Mrvaljevića je u Univerzitetskoj dvorani izgubio od turskog Spor Totoa 31:24, pa mu je ostala samo teoretska šansa da se domogne 3. kola EHF Evropskog kupa.

Revanš je već sjutra na istom mjestu, takođe u 15 časova, kada će „plavi”, ovog puta u ulozi i nominalnog domaćina, pokušati da nadoknade minus.

Ipak, po onome što je viđeno tokom 60 minuta, teško je vjerovati da Mrvaljevićevi puleni mogu da dođu do tako ubjedljive pobjede.

Tim iz Ankare je sve vrijeme vodio, osim uvodnih 1:0 nakon sedmerca Edina Beharovića. Spor Toto je brzo došao do plus pet (9:4), ali je Budućnost nekako održavala priključak sve do posljednjih 10-ak minuta, kada je Španac Arturo Naćer Selma smanjio na 24:22.

Tada je znatno iskusniji i korpulentniji gostujući tim iskoristio situaciju sa dva igrača više i pobjegao na nedostižnih 28:22, što mu je bila rekordna prednost.

Uskoro je bilo i 30:23, a Budućnost je propustila posljednji napad da priđe na 30:25. Kazna je stigla - Ozgur Sarak je nakon tajm-auta dao gol iz cepelina za konačnih sedam razlike.

Edin Beharović je bio najefikasniji sa sedam golova, Tunišanin Ben Salem Abdelvaheb je postigao šest, a Naćer Selma četiri, uz četiri asistencije.

Kod gostiju je najbolji bio Erdem Ateš sa šest pogodaka, Ozan Erdogan i Bariš Bugdaj su dali po pet.

Bonus video: