Lovćen ide u goste Elverumu, Petričević jasan: Predaja nije u krvi Cetinjanima i Crnogorcima

„Skoro tri mjeseca se spremamo za sve ovo. S radošću i nestrpljenjem očekujemo prvu utakmicu. Sigurno da nas čeka težak meč i ekipa koja je, moramo biti realni, po mnogo čemu ispred nas”, rekao je Bogdan Petričević

12032 pregleda 2 komentar(a)
Foto: RK Lovćen
Foto: RK Lovćen

Poslije 22 godine, kada su posljednji put nastupili u Ligi šampiona, rukometaši Lovćena imaju zagarantovanih šest utakmica u Evropi.

Cetinjani su dobili specijalnu pozivnicu za drugo po rangu kontinentalno takmičenje, EHF Evropsku ligu, a potezi uprave u prelaznom roku su dokaz da Cetinjani ne žele da budu tek puki učesnici.

Protiv njemačkog velikana Flenzburga je izlišno očekivati bilo šta, ali će tim Pera Miloševića, u kojem su svojevremeno jedan od najboljih rukometaša svijeta Vuko Borozan, kapiten reprezentacije Mirko Radović, bivši „lavovi” Ivan Perišić i Bogdan Petričević, imati šansu protiv Elveruma i Kadeten Šafhauzena.

Lovćen će prvi meč odigrati u utorak (18.45) protiv Elveruma u Norveškoj.

„Skoro tri mjeseca se spremamo za sve ovo. S radošću i nestrpljenjem očekujemo prvu utakmicu. Sigurno da nas čeka težak meč i ekipa koja je, moramo biti realni, po mnogo čemu ispred nas”, rekao je Petričević.

Elverum je prošle sezone igrao u Ligi šampiona i nije puno mijenjao ovog ljeta.

„Vidimo našu šansu. Kompletni smo i nadamo se povoljnom rezultatu. U deficitu smo što se tiče odigravanja kvalitetnih utakmica, jer Elverum igra jako prvenstvo, a nama su evropski mečevi najjači izazovi ove sezone. Elverum je protiv Kolstada, koji je sastavljen od norveških reprezentativaca i projektovan za sami vrh Evrope, igrao do posljednjeg minuta, što dosta govori o kvalitetu ekipe. Ali, sigurno ne idemo tamo spuštenog garda, niti je to nama Cetinjanima i Crnogorcima u krvi”, poručio je Petričević, jedan od stubova odbrane Miloševićeve ekipe.

Bonus video: