Bojana Popović: Raduje pobjeda i činjenica da su sve djevojke zdrave završile EHF sedmicu

„Ovakve utakmice su teške, jer je pobjednik praktično unaprijed poznat zbog velike razlike u kvalitetu. To dovodi do situacije da igračice hoće da se sačuvaju, a zbog izostanka maksimalnog pristupa od početka, dešavaju se i greške, promašeni ziceri i nedovoljno dobra igra u tranzicij”, rekla je selektorka nakon trijumfa nad Bugarskom (34:20)

6093 pregleda 0 komentar(a)
Foto: MSV Photographers/Bulgarian Handball Federation
Foto: MSV Photographers/Bulgarian Handball Federation

Pobjedom nad Bugarskom u Šumenu (34:20), tj. remijem Turske i Srbije (29:29), rukometašice Crne Gore su se osamile na čelu grupe 6 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

„Lavice” su sporo počele meč, gubile 8:6, ali je u finišu 1. poluvremena sve došlo na svoje mjesto.

„Ovakve utakmice su teške, jer je pobjednik praktično unaprijed poznat zbog velike razlike u kvalitetu. To dovodi do situacije da igračice hoće da se sačuvaju, a zbog izostanka maksimalnog pristupa od početka, dešavaju se i greške, promašeni ziceri i nedovoljno dobra igra u tranziciji. Ipak, i to je sastavni dio priče i morali smo i to da prođemo”, istakla je Popovićeva.

Crna Gora je nastavak meča otvorila serijom 8:0 za dvocifrenu prednost (21:11), a selektorka je istakla učinak Nikoline Vukčević.

„U 2. poluvremenu smo pružile dobro izdanje, postigle mnogo lakih golova i došle do ubjedljive pobjede. Neke igračice su unijele potrebnu agresivnost u odbrani, tu prvenstveno mislim na Nikolinu Vukčević, koja je dala veliki doprinos i omogućila da postižemo lake golove”.

Osim dvije pobjede na startu kvalifikacija, bitno je i što niko nije povrijeđen.

„Najvažnija su dva boda i maksimalan učinak nakon dva kola kvalifikacija. Ovo su i rizične utakmice, jer je u glavama uvijek bojazan od povreda. Uz zadovoljstvo zbog izdanja u 2. poluvremenu, najviše raduje činjenica da su sve djevojke zdrave nakon ove EHF sedmice”, naglasila je Popovićeva.

Utakmica sa Bugarkama je posljednja provjera pred Svjetsko prvenstvo, koje „lavice“ otvaraju 30. novembra protiv Kameruna u Helsingborgu. Pripreme za taj šampionat biće jako kratke.

„Nemamo mnogo vremena, već samo šest-sedam treninga koje ćemo odraditi do Svjetskog prvenstva. To je kratak period da sve posložimo na pravi način, jer je potrebno vrijeme da se bekovi uigraju i da se sklopi odbrana. Na tome mora da se radi, ali moramo da se uklopimo kao i ostali. Važno je da bekovi steknu međusobno povjerenje u igri, kako bi odbrana bila kompaktna i vjerujem da ćemo u tome uspjeti. Imaćemo i tri dana zajedničkog rada sa Hrvatskom u Poreču, nakon čega putujemo u Švedsku”, zaključila je selektorka.

Bonus video: