Cetinjski velikan počinje evropsku misiju: Lovćen hrabro na Elverum

Tim Pera Miloševića večeras (18.45) gostuje vicešampionu Norveške na startu EHF Evropske lige

9836 pregleda 101 reakcija 1 komentar(a)
Foto: RK Lovćen
Foto: RK Lovćen

Prvi put je na rodno Cetinje kao trener došao 1999. godine i za tri sezone ispisao istoriju.

Vratio se 12 godina kasnije, sa Lovćenom osvojio 6. mjesto u prvoj sezoni SEHA lige, a poslije novih 12 godina je počeo treći mandat na klupi „”crvenih”.

I opet je ispisana istorija, ovog puta ne njegovog zaslugom, već odlukom EHF-a da najvećem crnogorskom klubu uputi pozivnicu za Evropsku ligu.

Odiseja Pera Miloševića na klupi Lovćena u drugom po kvalitetu evropskom takmičenju počinje večeras (18.45) u Norveškoj, protiv Elveruma, tima koji je u prethodne tri sezone igrao Ligu šampiona, a prošle i pretprošle godine stizao i do osmine finala.

„To je jako kvalitetan klub, ekipa i suparnik. Elverum je nekadašnji učesnik Lige šampiona i vicešampion Norveške, koji je ove sezone podmladio ekipu. Došli smo da se borimo i pružimo sve od sebe. Kao trener, učiniću sve sa momcima da ostavimo dobar utisak”, istakao je 62-godišnji stručnjak.

Prednost Elveruma je što je već odigrao sedam utakmica u prvenstvu i jednu u Kupu Norveške, sa rivalima sigurno jačim od Mornara 7 i Partizana, koje su Cetinjani rutinski porazili u SBbet Prvoj ligi.

„Elverum je u prednosti zbog kvalitetnih utakmica u norveškom prvenstvu, a u posljednjem kolu je pobijedio Runar na strani. Ima po dva izuzetno kvalitetna igrača na svim pozicijama. Oba srednja beka su odlična, kao i lijevi i desni bek, krila, uz dva visoka pivota”.

Treći put na klupi Lovćena: Pero Milošević
Treći put na klupi Lovćena: Pero Miloševićfoto: RK Lovćen

Milošević napominje da je glavni zadatak Lovćena da pruži maksimum.

„Ekipa je spremna, znamo šta nam je činiti i kako da im se suprotstavimo. Znamo da su jaki jedan na jedan i dva na dva. To je norveška škola, sa dosta trčanja, brzim krilima... Zato moramo da vodimo računa o brzom vraćanju iz napada u odbranu”.

Rival Cetinjana je ove sezone izgubio u šampionatu od Arendala (29:28) i učesnika Lige šampiona Kolštada (32:27).

„Elverum je bio ravnopravan sa Kolštadom, koji je potom pobijedio Segedin u Ligi šampiona 13 razlike. Cijenimo protivnika, ali došli smo da odigramo hrabro i ostavimo dobar utisak. Ne smijemo da ulazimo u trku sa njima, ali ne smijemo ni da budemo spori. Primijetili smo da se ni oni ne vraćaju baš dobro u odbranu, što znači da možemo da tražimo šansu kroz ‘brzi centar’. Na tome smo i insistirali tokom protekla dva mjeseca, iako imamo, rukometnim žargonom rečeno, ‘teške’ bekove. Sad je došao trenutak da se borimo na terenu”, zaključio je Milošević.

Bonus video: