Elverum prebrz za Lovćen, možda u Podgorici bude drugačije

Tim Pera Miloševića na startu EHF Evropske lige poražen na gostovanju u Norveškoj 37:25

9468 pregleda 4 komentar(a)
Foto: RK Lovćen
Foto: RK Lovćen

Povratak na veliku scenu pokazao je da su rukometaši Lovćena, ipak, još mnogo daleko od elite - na gostovanju Elverumu u 1. kolu EHF Evropske lige, tim Pera Miloševića poražen je 37:25.

Ekipa koja je u prethodne tri sezone igrala u Ligi šampiona, prije nego što je u Norveškoj stasao moćni Kolštad, vodila je od starta, a Cetinjanima je trebalo pet minuta da postignu prvi gol.

Domaćin je zahvaljujući razigranom Tobijasu Grendalu brzo došao do četiri razlike (7:3), veoma agresivnom odbranom udaljio Vuka Borozana od gola, ali je Lovćen igrao sve bolje kako je 1. poluvrijeme odmicalo.

Milošević je sa nekoliko izmjena podigao intenzitet igre, Ivan Perišić dao nekoliko sjajnih golova, pa je Luka Vujović u 21. minutu uradio ono što malo prije toga nije uspjelo kapitenu Mirku Radoviću iz kontre - da smanji na minimalnu razliku (11:10).

Elverum je tada odgovorio napadima sedam na šest, brzo vratio maksimalnih četiri razlike, koliko je bilo i na poluvremenu (17:13), nakon sedmog pogotka Grendala.

Rezultat je bio „aktivan”, ali je to brzo poništeno, jer je Elverum u nastavku zaigrao dublje u odbrani i tjerao Lovćen na greške. U rukometu je to kobno - Norvežani su laganim golovima iz kontre već u 36. minutu poveli 23:15 i natjerali Miloševića na tajm-aut, ali nije pomoglo, jer je već u 43. bila dvocifrena razlika (27:17).

Pitanje pobjednika je bilo riješeno, ali Cetinjani su se trudili da ne dožive debakl. Nekoliko puta su prišli na minus osam, ali su u finišu opet olako gubili lopte, pa je Elverum došao do plus 13 (37:24)...

Cetinjani sljedećeg utorka dočekuju velikana njemakog rukometa, Flenzburg, i iluzorno je bilo šta očekivati. Ali, ako Miloševićev tim bude napredovao i ubrzao igru, imaće šansu u „Bemax areni” i protiv večerašnjeg rivala, ali i u duelu sa švajcarskim Kadetenom iz Šafhauzena.

Uprava Lovćena je odlučila da ulaz za te mečeve bude slobodan.

ELVERUM - LOVĆEN 37:25 (17:13)

Elverum - „Terningen arena”. Gledalaca: 1.565. Sudije: Kul i Tint (Estonija). Sedmerci: Elverum 5 (3), Lovćen 4 (3). Isključenja: Elverum 8, Lovćen 6 minuta.

Elverum: Paulsen (13 odbrana), Mizera (dvije odbrane), Blomgren 4, Hibert-Larsen 3, Torsen 7, Anderson, Avad 1, Grendal 9 (3), Seradilja 2, Štark, Langos, Sendeno 3, Lukač, Heldal 8.

Lovćen: Lutovac (pet odbrana i sedmerac), F. Borozan (odbrana i sedmerac), Stanojević, Perišić 4, Krivokapić 6 (2), Pajović, Lekić, Bakić, Radović 4 (1), Šćekić, Vujović 4, Petričević 1, Perišić, Madžovski 2, Eraković, V. Borozan 4.

Bonus video: