Budućnost vidi šansu u Debrecinu, Popović: Moramo da odgovorimo na fascinantnu energiju protivnika

Podgoričanke jure prvu pobjedu u gostima u Ligi šampiona (subota od 16 sati)

3361 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost Bemax
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost Bemax

Tri poraza u prva četiri kola, od toga dva veoma ubjedljiva na gostovanjima, nije ono što su željele rukometašice Budućnost Bemaxa na startu sezone u Ligi šampiona.

"Plave" su na strani gubile od Odenzea i Đer sa 15 odnosno 18 golova razlike, a mjeru im je u Podgorici uzeo i Bitighajm koji je u prvom kolu trijumfovao 27:22.

Jedini trijumf tim Bojane Popović je ostvario u "Bemax areni" protiv Savehofa (31:30), a sjutra u Mađarskoj juri prvi brejk u eliti ove sezone - ide na megdan Debrecinu (16 sati).

Debrecin je rival plasman u osminu finala, nakon četiri kola je takođe na skoru 1-3.

"Idemo hrabro - moramo da dižemo igru, polako se podižu igračice koje nisu bile na nivou na prvim utakmicama. Svakako očekujem bolje izdanje nego do sada. Debrecin ima energiju, koja je fascinantna i moramo da odgovorimo na isti način", rekla je Bojana Popović.

Ključni detalji su u odbrani, smatra legendarna rukometašica.

"Posebno zbog toga što igračice Debrecina često rješavaju napad u igri jedan na jedan, sa mnogo rizika. Idu na glavu, teške su za čuvanje, ne razmišljaju mnogo... Gustinom i pomaganjem u odbrani to treba da riješimo. Rival je tim koji raste, koji sa svih strana može da zaprijeti. Vjerujem da će biti prava borba, vjerovatno i dosta isključenja", kaže Popović.

Brazilka Adrijana Kardoso de Kastro vjeruje da je vrijeme za prvu pobjedu na strani.

"Čeka nas težak meč, jer i Debrecin ima mlad i veoma borben tim. Mi smo spremni, jako smo radili na treninzima i vjerujem da ćemo to pokazati na terenu", istakla je , kazala je Kardoso de Kastro.

Bonus video: