Poraz koji bi mogao da bude bolan - Budućnost Bemax izgubila od glavnog rivala za osminu finala

Izabranice Bojane Popović izgubile od Debrecina 27:22, pa će do kraja grupne faze ili morati da sruše neku od pet najboljih ekipa (Đer, Bitighajm, Odenze, Brest i ĆSM Bukurešt) ili da Mađarice u „Bemax areni” savladaju bar šest razlike da bi se domogle nokaut runde. Naravno, pod uslovom da ne bude iznenađenja u grupi...

18368 pregleda 55 reakcija 21 komentar(a)
Dala pet golova: Ivana Godeč na današnjoj utakmici, Foto: DVSC Schaefler
Dala pet golova: Ivana Godeč na današnjoj utakmici, Foto: DVSC Schaefler

Jedna od najvažnijih bitaka za osminu finala Lige šampiona je izgubljena - rukometašice Budućnost Bemaxa poražene su na gostovanju najvećem rivalu za 6. mjesto u grupi A, Debrecinu (27:22).

Sada je jasno da će izabranice Bojane Popović do kraja grupne faze ili morati da sruše neku od pet najboljih ekipa (Đer, Bitighajm, Odenze, Brest i ĆSM Bukurešt), ili da Mađarice u „Bemax areni” savladaju bar šest razlike da bi se domogle nokaut runde. Naravno, pod uslovom da ne bude nekih iznenađenja u grupi...

Ivana Godeč je dala dva gola u prvih 75 sekundi, ali to nije bila najava odlične igre Budućnosti, već velikih muka u napadu. U narednih 14 minuta, tim iz Podgorice je napravio pet tehničkih greški, isto toliko šuteva je odbranila Katerin Gabrijel, a upisala se samo Ivona Pavićević, pa su domaće povele 7:3.

Još dva puta je bilo minus četiri, da bi Pavićevićeva pogotkom iz sjajnog solo-prodora zaključila seriju 5:1 i donijela izjednačenje u 28. minutu - 10:10.

U tim trenucima je Kalidijatu Nijakate konačno napravila nekoliko poteza u skladu sa renomeom koji joj je i donio ugovor sa „plavima”, ali je očito da i njoj i Noemi Hafri nedostaje konstantnosti nakon dugih pauza.

Ni Milena Raičević nije imala svoj dan, gubila je lopte, a dozvolila je i da joj je Gabrijel uhvati „živu” iz sedmerca.

To je Debrecin stalno kažnjavao, početkom nastavka četiri puta dolazio do tri razlike, prije nego što je Konsuela Hamori iskoristila isključenje Godeč i u 42. minutu vratila rekordnih plus četiri (18:14).

Kada je Lilijana Černjanski na 10 minuta do kraja povisila na 23:18, pobjednik je bio poznat... Ista igračica je u 52. minutu pogodila za 24:19 i natjerala Popovićevu na tajm-aut, ali nije pomoglo - Mira Vamoš je na isteku 53. postigla prvi gol sa lijevog krila za svoj tim i donijela rekordnih šest razlike (25:19).

Budućnost je do kraja smanjila minus, što bi na kraju grupne faze moglo da bude presudno.

DEBRECIN - BUDUĆNOST BEMAX 27:22 (12:10)

Debrecin - Dvorana „Imre Hodoš”. Gledalaca: 1.700. Sudije: A. Konjičanin i D. Konjičanin (Bosna i Hercegovina). Sedmerci: Debrecin 8 (8), Budućnost Bemax 4 (2). Isključenja: Debrecin 8, Budućnost Bemax 14 minuta.

Debrecin: Bartulović, GABRIJEL (osam odbrana i dva sedmerca), HAMORI 5, Johanson, Fizi-Tovizi 1, Groš, Jovović, M. Vamoš 1, Černjanski 3, TEPFNER 10 (8), P. VAMOŠ 3, Planeta, KAČOR 2, HAGERTI 1, PETRUŠ, Košta 1.

Budućnost Bemax: ATINGRE (sedam odbrana), Gigerih (tri odbrane), Marsenić, J. Vukčević, GODEČ 5, Popović, Nijakate 5, KARDOSO DE KASTRO 5 (2), IVANOVIĆ 1, Agović, Tomova, HAFRA 2, Kadović, RAIČEVIĆ, PAVIĆEVIĆ 4, N. Vukčević.

Bonus video: