Poruka kapitena saigračima pred Flenzburg: Uživajte u svakom momentu kao da je posljednji

EHF Evropska liga: Rukometaši Lovćena večeras (20.45h) u "Bemax areni" igraju protiv njemačkog i evropskog velikana

7447 pregleda 3 komentar(a)
Radović na presu pred Flenzburg, Foto: Dejan Lopičić/Lobsport
Radović na presu pred Flenzburg, Foto: Dejan Lopičić/Lobsport

Velikan evropskog rukometa stigao je u Podgoricu - Lovćen večeras (20.45) u 2. kolu EHF Evropske lige dočekuje Flenzburg, bivšeg šampiona Starog kontinenta i najvećeg favorita za osvajanje drugog po kvalitetu evropskog takmičenja.

Jedan od rijetkih igrača Cetinjana koji ima iskustvo igranja sa ovakvim rivalima je kapiten Mirko Radović, koji je traku nosio i u makedonskom Pelisteru, a naslijedio ju je i od Vaska Ševaljevića u reprezentaciji.

"Saigračima ću reći da uživaju u svakom trenutku jer čast je i privilegija, posebno za mlade igrače, biti dio ovakvog takmičenja. Lijepo je što će crnogorski rukometaši dobiti priliku da igraju ovakve utakmice, to je san svakog sportiste. Uživajte u svakom momentu kao da je posljednji - to je ono što ću im reći", kaže Radović.

RK Lovćen
foto: RK Lovćen

Desno krilo „crvenih” je srećan što će voditi saigrače na ovakvom meču.

"Nakon mnogo vremena igramo kod kuće ovako značajno takmičenje i imamo priliku da ukrstimo koplja sa velikim protivnikom. Jedva čekamo utakmicu, dječački joj se radujemo. Naporno smo radili, izaći ćemo na teren da pružimo najbolju moguću predstavu, da se prije svega neprestanom borbom odužimo onima koji nas budu gledali."

Jasno je ko je favorit.

"Flenzburg je jedna od najboljih ekipa na svijetu, ima nevjerovatan sistem rada i vrhunske igrače na svakoj poziciji, odlično vođene s klupe. Ljepota ih je gledati, ali mi želimo da pokažemo što možemo", poručio je Radović.

Filip Krivokapić je na gostovanju Elverumu pokazao da ima kvalitet za ovo takmičenje, ali će sada i on i ostali igrači Lovćena biti na mnogo većim iskušenjima.

"Dolazi nam jedan od glavnih kandidata za trofej. Radujemo se meču, ostvario nam se san igranjem ovo takmičenje. Pozivam navijače da dođu u što većem broju, da nam budu 'osmi igrač' i uživamo zajedno u ovoj predstavi. Momci koji su došli ove sezone su donijeli iskustvo, siguran sam da ćemo uz njih napredovati i da ćemo iz meča u meč biti bolji."

Krivokapić
Krivokapićfoto: RK Lovćen

Srednji bek Lovćena vjeruje da će ekipa igrati bolje nego protiv Elveruma.

"U Norveškoj smo u 1. poluvremenu pokazali da možemo da igramo na ovom nivou, da smo dobro radili tri mjeseca. Moramo da smanjimo broj tehničkih grešaka, da ne trčimo za njima, nego da se nadigravamo. U tom slučaju bi mogao da bude povoljniji rezultat nego u Norveškoj", zaključio je Krivokapić

Bonus video: