Budućnost Bemax čeka ĆSM Bukurešt - da li je ovo šansa za „skalp” favorita?

„Ne smijemo da napravimo puno grešaka u napadu i moramo da budemo čvrste u odbrani, jer rival ima mnogo iskustva i dobre igračice. Ako stvari budu funkcionisale, mislim da možemo da odigramo veoma dobar meč protiv ĆSM-a”, istakla je Noemi Hafra pred meč zakazan za nedjelju u „Bemax areni” (16 časova)

3084 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Poslije pet kola, rukometašice Budućnost Bemaxa imaju dva boda, a od najvećeg rivala za 6. mjesto u grupi A Lige šampiona, Debrecina, prošle sedmice su poražene 27:22.

Zbog toga izabranice Bojane Popović na preostalih devet utakmica čeka grčevita borba za plasman u osminu finala, a na tom putu će im možda biti neophodan i „skalp” bar jednog favorita.

Prva prilika je u nedjelju (16 časova) u „Bemax areni”, gdje će „plave” dočekati ĆSM Bukurešt.

Kristina Neagu i drugarice nisu najbolje počele odiseju u elitnom takmičenju, izgubile su u glavnom gradu Rumunije od Đera i Bresta, a u Njemačkoj od Bitighajma, i u Podgoricu dolaze pod imperativom pobjede.

Zadatak bi svakako bio jako težak, a mogao bi da postane još teži, jer je veliko pitanje da li će na terenu biti kapitenke i najbolje igračice najvećeg crnogorskog kluba, Milene Raičević.

„Biće veoma teška utakmica, ali moramo prvo da se fokusiramo na sebe. Ne smijemo da napravimo puno grešaka u napadu i moramo da budemo čvrste u odbrani, jer rival ima mnogo iskustva i dobre igračice. Ako stvari budu funkcionisale, mislim da možemo da odigramo veoma dobar meč protiv ĆSM-a”, istakla je Noemi Hafra.

Mađarska rukometašica u sezoni 2021/2022. je igrala jako malo u Đeru, potom je prošle pozajmljena Odenzeu, ali je doživjela tešku povredu koljena. Nije spremna stigla na početak priprema, što se osjeća u njenoj igri, mada najavljuje bolja izdanja.

„Osjećam se sve komotnije kako koji dan odmiče, mnogo radim. Prošlo je godinu od moje teške povrede, na terenu sam komfornija i osjećam da postajem jača. Uživam u vremenu u Crnoj Gori i u ekipi, želim da nastavim da radim”.

Hafra smatra da Budućnost mora da koristi prilike koje joj se pružaju.

„Mlad smo tim, moramo da radimo svakog dana na treningu, da budemo fokusirane. Na svakoj utakmici imamo velike šanse, ali moramo i da izvlačimo pouke. Što se pritiska tiče, namećem ga sama sebi, iz kluba ga nema. Od trenera i igračica dobijam mnogo dobrih stvari i želim da pokažem više nego do sada”, naglasila je 25-godišnjakinja iz Cegleda.

Na startu priprema, „plave” su u Ljubljani poražene od narednog rivala 27:22, ali Mari Tomova smatra da će iskustvo sa tog meča koristiti njenom timu.

„Znamo kako se kreću, kako se ponašaju u nekim situacijama. To je dobro za nas, da imamo osjećaj. Potrudićemo se da smanjimo greške na minimum, a igramo kod kuće i imaćemo veliku energiju. Pokazaćemo publici da bi ovdje trebalo da budu svaki put”, istakla je 21-godišnja Bugarka.

Recept za dobru igru je jasan - broj grešaka, koje su skupo koštale Budućnost na prethodnih pet mečeva, mora da se smanji.

„Moramo da pravimo manje tehničkih grešaka, te da dajemo golove kada budemo imale čiste šanse. Ne smijemo da budemo neozbiljne u napadu, pri šutu, moramo da igramo bolje u odbrani, da imamo veću energiju i veću vjeru jedna u drugu. Mlad smo tim, možda nam je potrebno malo više iskustva i samopouzdanja. To nam fali za jednu veliku pobjedu”, poručila je Tomova.

Bonus video: