Ponesi igračku i podrži Budućnost

Rukometašice Budućnost Bemaxa danas (16 h) dočekujeu ĆSM Bukurešt, meč ima i humanitarni karakter

6744 pregleda 0 komentar(a)
Hafra i Plamenova Tomova očekuju hrabar nastup svog tima prtoiv rumunskih zvijezda, Foto: zrkb.me
Hafra i Plamenova Tomova očekuju hrabar nastup svog tima prtoiv rumunskih zvijezda, Foto: zrkb.me

Kako sezona odmiče, cilj Budućnost Bemaxa da se domogne makar osmine finala Lige šampiona djeluje sve dalje. Glavni konkurent za 6. mjesto u grupi A, Debrecin, već odmiče - nakon što su prošle sedmice savladale Podgoričanke u međusobnom duelu, Mađarice su juče na svom terenu porazile i Brest 31:24, zbog čega je jasno da će timu Bojane Popović biti neophodan bar jedan trijumf nad nekim od favorita.

Prva šansa je danas (16 časova) u “Bemax areni” protiv ĆSM Bukurešta.

- Bukurešt je ekipa koja je projektovana da osvoji Ligu šampiona, potrošio je mnogo para. Glavne igračice su tu već dvije-tri godine, a dovedeno je još nekoliko pojačanja, ali ne ide kako su zamislili. I Bukurešt će kako sezona odmiče biti sve jači i jači, a suvišno je govoriti o kvalitetu tih igračica. Dovoljno je reći da je tu Kristina Neagu - istakla je Popovićeva.

Budućnost je tokom ljeta dovela osam igračica, u međuvremenu se jedne i odrekla (Bejze Karačam), a još čeka prava izdanja Kalidijatu Nijakate i Noemi Hafre.

- Borba se nastavlja. Kada se ekipa podigne, od januara, možemo da iznenadimo nekog od velikih protivnika, sa velikim budžetima. Iz dana u dan vidim da se djevojke osjećaju sigurnije, vjeruju jedna u drugu, a povjerenje je najvažnije kada se stvara tim - poručila je šefica stručnog štaba.

Meč sa rumunskim timom imaće i humanitarni karakter - u saradnji sa Udruženjem “Dječja pjesnička štafeta” organizovana je akcija za Dječji dom u Bijeloj, pa će ulaznica za utakmicu biti igračka.

Dvostruki prvak Evrope pokreće akciju prikupljanja igračaka za djecu u Dječijem domu Mladost u Bijeloj.

Bonus video: