Bojana Popović: Igračice uče kroz ove utakmice, pokazale su potencijal i karakter

Budućnost Bemax poražena u 6. kolu Lige šampiona od ĆSM Bukurešta 29:24

10725 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost Bemax
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost Bemax

Treći meč u „Bemax areni”, drugi poraz rukometašica Budućnost Bemaxa. Ovog puta očekivan, jer je rival bio ĆSM Bukurešt, a u domaćem timu nije bilo kapitenke Milene Raičević, pa konačni rezultat (24:29) nikoga nije iznenadio.

„Bukurešt je igrao s punim kapacitetom, pokazao nam je respekt. Hvala djevojkama na borbi, važno je bilo da ne posustanu. U 2. poluvremenu smo se primakle na dva i vidi se da se polako dižemo, ali je trebalo vremena da se sve poklopi, da neke uđu u ritam”, istakla je Bojana Popović.

Šefica stručnog štaba je apostrofirala učinak 19-godišnje Jelene Vukčević, koja je dala sedam golova.

„Dobile smo Jecu na ovom nivou, to je fantastično. Osjećaj mi je kao da smo pobijedile, jer znam koliko djevojkama znači da pariraju ovakvim ekipama, koje su sve vrh rukometa. Naše igračice dosta uče kroz ovo, pokazale su potencijal i karakter. Generalno sam zadovoljan, ali potrebno nam je nešto više da slomimo ovakve rivale”.

Pobjedom Debrecina nad Brestom, Budućnost više nema izbora - mora da savlada bar jednu od pet najboljih ekipa u grupi A da bi se domogla osmine finala. Do sada je propustila četiri šanse, imaće još šest.

„Vidjećemo šta će biti. Jedna ili dvije karike kad nema teže je igrati i rotirati, to se vidjelo i danas. Naravno da možemo da porastemo ako budemo zdrave, a možda će se nešto u međuvremenu i desiti. Nadamo se najboljem, a imale smo dosta pehova i same znamo kroz šta prolazimo”, istakla je Popovićeva.

Noemi Hafra je počela meč, ali nije pokazala gotovo ništa. Djevojka koja je pretprošle sezone bila samo statista u Đeru, a prošle doživjela tešku povredu u dresu Odenzea, jako je daleko od nivoa koji je prikazivala u Ferencvarošu.

„To je što je. I mi to vidimo, pokušavamo da guramo kroz Ligu šampiona djevojke koje nisu igrale dvije godine, da im damo neki prostor, jer ako ih ne koristimo na ovim utakmicama, ne znam gdje da ih podignemo. Ako moramo, žrtvovaćemo i da se izgubi neka utakmica, jer ligu nemamo. Sve su zdrave, Nijakate je u prednosti u odnosu na Hafru, jer ima malo drugačiji tip povrede. Naša želja je da brže gurnemo Noemi, ali nemamo čarobni štapić da neko postane brži, jači i eksplozivniji. To je proces. Potrebno je strpljenje, a i Hafra i Nijakate daju maksimum koji trenutno mogu, ne mogu da im zamjerim. Bitno je da budu zdrave i treniraju bez pauza”, zaključila je Popovićeva.

Jelena Vukčević je opravdala povjerenje.

„Bila je naporna utakmica, ali svaka od nas je dala 100 odsto. Bile smo bez Milene, a onda i bez Ane Popović od sredine 1. poluvremena. Svaka od nas je našla motiv da pruži dodatni napor zbog toga. Dobro smo se borile, a mislim da je utakmica dobra za dalji napredak ekipe”, rekao je mladi desni bek.

Trener ĆSM-a, Adrijan Vasile, bio je pomoćnik u reprezentaciji Crne Gore dok je selektor bio Per Johanson i dobro zna kakav karakter imaju igračice sa ovih prostora.

„Uvijek vidim taj borbeni duh crnogorskih rukometašica, ali iza toga stoji veliki rad. Što se nas tiče, imali smo tešku sedmicu i bilo nam je važno da pobijedimo. Znali smo da moramo sve vrijeme da budemo fokusirani, jer Budućnost dugo traži rješenje u napadu, testira strpljenje. Srećan sam zbog dva boda, sve djevojke su zdrave završile meč, a to je najvažnije” naglasio je Vasile.

Bonus video: