Ivan Ubović umjesto Radmile Petrović: Vlasnik Bemaxa na čelu ŽRK Budućnost Bemax

"Na sjednici kojoj je prisustvovalo 28 delegata, a kojom je predsjedavao predsjednik Skupštine Nikola Petrović, Ubović - koji je vlasnik kompanije 'Bemax', generalnog sponzora kluba - dobio je jednoglasnu podršku"

21248 pregleda 26 reakcija 26 komentar(a)
Ubović, Foto: ŽRK Budućnost
Ubović, Foto: ŽRK Budućnost

Ivan Ubović umjesto Radmile Petrović - vlasnik kompanije Bemax u naredne četiri godine obavljaće funkciju predsjednika Upravnog odbora Ženskog rukometnog kluba Budućnost Bemax.

Kako je saopšteno je iz podgoričkog kluba, odluka je donesena na sjednici Skupštine kluba održanoj u Sportskom centru "Morača".

"Na sjednici kojoj je prisustvovalo 28 delegata, a kojom je predsjedavao predsjednik Skupštine Nikola Petrović, Ubović koji je vlasnik kompanije 'Bemax', generalnog sponzora kluba, dobio je jednoglasnu podršku", navode iz Budućnosti.

Radmila Petrović je u septembru podnijela ostavku iz ličnih razloga.

"Skupština je danas konstatovala njenu ostavku, uz zahvalnost na doprinosu koji je dala tokom obavljanja navedene funkcije"

Ivan Ubović, Skupština ŽRK Budućnost, ŽRK Budućnost
foto: ŽRK Budućnost

Kako dodaju iz Budućnosti, Ubović je u obraćanju delegatima, uz zahvalnost na ukazanom povjerenju, istakao da će klub u narednom periodu raditi na afirmaciji domaćeg kadra i stvaranju igračica, uz želju da po tome bude prepoznat u evropskim okvirima.

"Budućnost je temelj crnogorskog rukometa, zato je dužnost novog Upravnog odbora da se pobrine da tako bude i u narednom periodu. Uloga Budućnosti u crnogorskom rukometu je izuzetna, jer je stabilnost kluba, važna ne samo za sve one koji su dio ovog kolektiva, već i preduslov za dobre rezultate reprezentacije", istakao je Ubović.

Ivan Ubović, Skupština ŽRK Budućnost, ŽRK Budućnost
foto: ŽRK Budućnost

Kaže da je iza kluba težak i turbulentan period...

"Ali, već od ove sezone možemo da svjedočimo konsolidaciji na svim nivoima. U narednom periodu želimo da idemo korak više u svim aspektima, kako bi već od naredne sezone, bili konkurentniji u EHF Ligi šampiona, a dugoročno vratili Budućnost tamo gdje joj je i mjesto, odnosno u sami vrh evropskog rukometa", dodao je Ubović.

Ivan Ubović, Skupština ŽRK Budućnost, ŽRK Budućnost
foto: ŽRK Budućnost

Iz ŽRK Budućnsot dodaju i da je Skupština jednoglasno podržala predlog Ubovića da novi članovi Upravnog odbora budu Katarina Bulatović, Miodrag Ivanović, Ivan Jovetić i Ivona Pavićević iz reda aktuelnih igračica.

"Takođe, Ubović je najavio da će u narednom periodu predložiti Skupštini još dva člana Upravnog odbora", zaključuju u saopštenju.

Bonus video: