„Niko ne bi bio srećniji od mene da se Borozan vrati, Stanković igra jako dobro u Leotaru”

„Neću odustati od Borozana, razgovaraću sa njim kad dođe vrijeme za to”, rekao je selektor rukometaša Crne Gore Vlado Šola na okupljanju

9309 pregleda 5 komentar(a)
Borozan na utakmici Lovćen - Flenzburg u Evropskoj ligi, Foto: Boris Pejović
Borozan na utakmici Lovćen - Flenzburg u Evropskoj ligi, Foto: Boris Pejović

Do Evropskog prvenstva ostalo je još malo više od dva mjeseca, a još ne može da se nasluti koga će Vlado Šola voditi u Njemačku.

Selektor „lavova” uporno ponavlja da ni za koga nisu zatvorena vrata, a nije tajna da bi u nacionalni tim vratio Vuka Borozana, koji u dresu Lovćena na momente podsjeća kakav je igrač nekad bio. I kakav bi opet mogao da bude, jer tek ima 29 godina.

„Gledao sam dvije utakmice Lovćena u Evropskoj ligi, druga je bila kudikamo kvalitetnija. Borozan je svjetski igrač. Nažalost, nekoliko posljednjih godina nije bio na vrhunskom nivou, prije toga jeste dugo. Ne može da zaboravi da igra, pitanje je samo koliko je jak njegov motiv i želja da vrati reputaciju jednog od najboljih lijevih bekova svijeta”, istakao je Šola.

Hrvatski stručnjak se nada da bi cetinjski bombarder mogao da se vrati u reprezentaciju, u kojoj nije bio jako dugo.

„Neću odustati od Borozana, razgovaraću sa njim kad dođe vrijeme za to. Vidjeću kakve su njegove ambicije, ako je 100 odsto spreman i željan da igra za reprezentaciju, niko neće biti srećniji od mene”.

Novo ime među „lavovima” je 30-godišnji srednji bek trebinjskog Leotara, Vladimir Stanković, koji je već nekoliko sezona jedan od najboljih igrača Premijer lige BiH.

„Sjećam ga se od prije četiri godine, kada je jako kvalitetno igrao za Slogu na TV turniru u Doboju. Nisam tada bio selektor Crne Gore, pa nisam pratio, ali kako imamo želju da širimo kadar, potreban nam je svaki igrač koji može da pruži kvalitet. Vidjećemo kroz trening što ćemo i kako ćemo kad dođe vrijeme za odabir. Pratim ga u Leotaru, igra jako dobro, ali ne znam kako će stvari stajati ovdje. Čovjeku treba pružiti šansu, kao što ćemo još nekim igračima, jer Crna Gora nema tri hiljade rukometaša i moramo da budemo otvoreni prema svima, a kvalitet će odlučiti”, rekao je Šola.

Jeste li razmišljali da još nekoga sada pozovete?

„Jesam, ali neka to još ostane tajna”, uz osmijeh je rekao legendarni golman Hrvatske.

Bonus video: