Stanković "lav" sa 30 godina: Očekivao sam poziv i ranije, ali nikad nije kasno

Srednji bek Leotara i jedan od najbolji igrača u BiH novo lice na treningu rukometne reprezentacije Crne Gore

5500 pregleda 2 komentar(a)
Stanković, Foto: Stefan Ivanović/RSCG
Stanković, Foto: Stefan Ivanović/RSCG

Godinama je jedan od najboljih igrača Premijer lige Bosne i Hercegovine, a čast da navuče dres koji je najviše sanjao doživio je sa 30 godina.

Vladimir Stanković, srednji bek Leotara, novo je lice na treningu rukometne reprezentacije Crne Gore, koja je juče zvanično krenula sa priprema za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

"Moram da budem realan i kažem da me je poziv selektora Vlada Šole iznenadio. Kada sam se najmanje nadao poziv se desio. Očekivao sam ga i ranije, ali nikad nije kasno", poručio je Stanković u razgovoru sa crnogorskim novinarima.

Momak sa Cetinja naglašava da je velika čast i zadovoljstvo što je dio "lavova".

"Hvala selektoru i stručnom štabu na povjerenju, nadam se da ću opravdati šansu i odgovoriti svim izazovima", dodao je Stanković.

Sa prvog treninga 'lavova' tokom ove EHF sedmice
Sa prvog treninga "lavova" tokom ove EHF sedmicefoto: Stefan Ivanović/RSCG

Šta može Stanković da donese Crnoj Gori?

"Ostaviću srce na terenu", jasan je Stanković. "Biće mi zadovoljstvo da igram sa vrhunskim igračima koji imaju iskustva u ozbiljnijim ligama. Lakše je igrati sa ozbiljnim igračima".

Povratak Grbovića: Jedva sam čekao...

Stanković je novo lice među "lavovima", a jedno dobro poznato ponovo je tu - iskusni pivot i godinama jedan od ključnih igrača Crne Gore Nemanja Grbović nakon pauze zbog povrede vratio se u reprezentaciju.

"Jedva sam čekao da se vratim, prošlo je neočekivano dosta vremena, propustio sam polusezonu u klubu, ali sada sam spreman i jedva čekam utakmicu", istakao je Grbović.

A, tokom ovog okupljanja "lavovi" će test meč imati u četvrtak u 17 sati protiv Rumunije u dvorani hotela "Voco".

Grbović
Grbovićfoto: AP Photo/Piotr Hawalej

"Biće zanimljivo i sa moje strane, u Rumuniji sam šest godina, osjećam se lijepo", dodao je Grbović, koji nosi dres Steaue.

Na Evropskom prvenstvu u januaru Crna Gora će u Minhenu igrati protiv Mađarske, Islanda i Srbije.

"Rano je o očekivanjima - da vidimo prvo ko će u kakvom sastavu biti, a za nas je najbitnije da budemo zdravi i kompletni", zaključio je Grbović.

Bonus video: