Budućnost čeka dvomeč sa Brestom, Popović: Rival igra promjenljivo, možemo da napravimo čudo

Francuskinje imaju pobjedu više od Podgoričanki nakon šest kola grupe A EHF Lige šampiona

5618 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Gol-razlika minus 38 (65:103) i tri poraza na isto toliko gostovanja govore koliko su rukometašice Budućnost Bemaxa bile daleko od toga da dođu do brejka koji bi im povećao šanse da se plasiraju u osminu finala EHF Lige šampiona.

"Plave" su na strani lako gubile od Odenzea i Đera, savladao ih je i Debrecin, a sada je pred izabranicama Bojane Popović dvomeč sa Brestom koji će biti rival sjutra u Francuskoj (18 sati) i naredne subote u "Bemax areni".

U prošlom kolu, odigranom prije dvije sedmice, Budućnost je kod kuće poražena od ĆSM Bukurešta, ali upravo ta utakmica daje nadu Bojani Popović da je ekipa na pravom putu.

"Očigledno je da se protiv ĆSM-a vidio napredak u igri. Evidentno je i da Brest igra promjenljivo. To je naša šansa da tamo napravimo čudo. Ako cijeli tim odigra na vrhunskom nivou, imaćemo priliku da zaprijetimo. Idemo hrabro, nemamo čega da se plašimo", rekla je Bojana Popović.

U sastavu Budućnosti do daljnjeg neće biti Milene Raičević koja je suspendovana i prekomandovana u Rudar (filijalu podgoričkog kluba).

Brest, koji poslije šest kola ima skor 2-4 i trijumf više od Budućnosti, ne može da računa na crnogorsku reprezentativku Đurđinu Jauković koju čeka višemjesečna pauza zbog povrede koljena.

"Brest igra sa oscilacijama. Imao je pehova tokom sezone, nove igračice još nije u potpunosti uključio u sistem. Međutim, igra dobro u prvenstvu Francuske i kroz te utakmice raste. Neće nam biti lako, u pitanju je iskusna ekipa sa pojedinačnim kvalitetom, a nama je neophodna dobra energija kompletnog tima i da svim u segmentnima igre budemo na maksimumu", istakla je Popović.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: