Bojana Popović objavila spisak za Svjetsko prvenstvo: Nema Milene Raičević

"Reprezentacija će do petka trenirati u Podgorici, nakon čega putuje za Poreč, gdje će odigrati kontrolne mečeve protiv domaćina Hrvatske i selekcije Konga"

32231 pregleda 250 reakcija 83 komentar(a)
Popović, Foto: MSV Photographers/Bulgarian Handball Federation
Popović, Foto: MSV Photographers/Bulgarian Handball Federation

Selektorka ženske rukometne reprezentacije Crne Gore Bojana Popović objavila je spisak 19 igračica koje će konkurisati za mjesto u timu za Svjetsko prvenstvo koje će biti održano u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj od 29. novembra do 17. decembra.

Na spisku nema Milene Raičević koja je nedavno tužila ŽRK Budućnost Bemax zbog neisplaćenih zarada u sezoni 2020/2021, kada je bila trudna.

Upravni odbor ŽRK Budućnost Bemax je oduzeo kapitensku traku Mileni Raičević i poslao je u filijalu, Rudar.

Na spisku su: Marina Rajčić, Marta Batinović, Ivona Pavićević, Dijana Mugoša, Nina Bulatović, Anastasija Marsenić, Nađa Kadović, Tatjana Brnović, Ivana Godeč, Bobana Klikovac, Andrijana Popović, Jelena Despotović, Nada Ćorović, Itana Grbić, Matea Pletikosić, Đurđina Malović, Jelena Vukčević, Nataća Ćorović, Tanja Ivanović.

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore
foto: RSCG

"Na dan kada su prošle godine osvojile bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu, "lavice" počinju pripreme za Svjetsko prvenstvo koje će biti održano u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj. Dan uoči okupljanja, selektorka Bojana Popović objavila je spisak od 19 igračica koje će konkurisati za mjesto u nacionalnom timu na planetarnoj smotri, a na njemu nema debitantkinja. Na spisku je 12 igračica koje su osvojile bronzanu medalju na EHF Euro 2022. (Rajčić, Batinović, Pavićević, Bulatović, Kadović, Brnović, Godeč, Popović, Grbić, Pletikosić, Malović i Nataša Ćorović), a pivot rumunske Korone Brašov Bobana Klikovac vraća se u nacionalni tim nakon tri godine i nastupa na Evropskom prvenstvu 2020.", ističe se u saopštenju Rukometnog saveza Crne Gore (RSCG)

U saopštenju se dodaje da ukoliko se izbore za mjesto u timu za planetarnu smotru, prvi nastup na velikim takmičenjima upisaće Nada Ćorović, Jelena Vukčević i Anastasija Marsenić.

"Reprezentacija će do petka trenirati u Podgorici, nakon čega putuje za Poreč, gdje će odigrati kontrolne mečeve protiv domaćina Hrvatske i selekcije Konga. Iz Hrvatske, „lavice“ putuju za Helsingborg, gdje 30. novembra duelom protiv Kameruna počinju nastup na Svjetskom prvenstvu. Rivali u grupi su još Paragvaj i Mađarska, a plasman u glavnu rundu izboriće tri prvoplasirane selekcije. Za Crnu Goru to će biti sedmo učešće na planetarnim smotrama, a najbolji rezultat ostvaren je 2019. osvajanjem petog mjesta na prvenstvu u Japanu", piše u saopštenju RSCG.

Bonus video: