Bojana Popović: Povjerenje se izgubilo, ali Milena nije izbačena iz reprezentacije

Na pitanje „Vijesti” kako je Raičevićeva reagovala, kada joj je saopštila da nije pozvana, selektorka je neobično odgovorila: „Nismo se čule. Zašto bismo razgovarale o odluci kada ste vi tu da to prenesete na vaš način, a da ne čujete prije toga moje mišljenje”

36395 pregleda 130 reakcija 68 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Dan poslije objavljivanja spiska, koji je izazvao mnogo polemika, Bojana Popović je sa rukometašicama Crne Gore počela pripreme za Svjetsko prvenstvo.

Pred početak prvog treninga, selektorka je odgovorila na ključno pitanje - zašto nije pozvala kapitenku Milenu Raičević?

„Ja sam selektor, neko ko sastavlja spisak razmišljajući šta je i kako je najbolje za reprezentaciju i ono što planiram da radim. Na spisku su djevojke kojima najviše vjerujem. Povjerenje mi je prvo i osnovno čime se vodim kad je teren u pitanju i saradnja. Nemam ništa protiv Milene, ali moja odluka je čista, profesionalna i mislim da ostale djevojke u ovom trenutku mogu da odgovore mojim zadacima mnogo bolje”, istakla je Popovićeva.

Bojana Popović
foto: Boris Pejović

Milenu Raičević je Upravni odbor Budućnost Bemaxa, na čijoj klupi sjedi 44-godišnja Nišlijka, poslao u filijalu, Rudar, zato što je tužila klub za neisplaćene zarade. To se prenijelo i na reprezentaciju, iako to ne bi trebalo ni smjelo da bude povezano.

„Povjerenje se definitivno izgubilo u posljednjem mjesecu, kroz sve ono što se dešavalo. Milena je dala puno reprezentaciji, to niko ne poriče. Niko ne kaže da je izbačena iz reprezentacije. Dešavalo se da na spisku ne budu igrači svjetske klase, kao Benzema i Teodosić, pa se preživjelo. Samo sam u ovom momentu vidjela da je saradnja, zbog nepovjerenja koje je nastalo, nemoguća. Bolje da budem iskrena i da na vrijeme to kažem, nego da dođem u situaciju da na Svjetskom prvenstvu ta saradnja ne bude uspostavljena. Ništa drugo nema, tako je trenutno. To je moja odgovornost”, naglasila je selektorka.

Na pitanje „Vijesti” kako je Raičevićeva reagovala, kada joj je saopštila da nije pozvana, neobično je odgovorila:

„Nismo se čule. Zašto bismo razgovarale o odluci kada ste vi tu da to prenesete na vaš način, a da ne čujete prije toga moje mišljenje. Vi pišete što se vama piše, moje je da radim moj posao i da budem odgovorna kao prošle godine, kada se osvojila bronza”.

Bojana Popović
foto: Boris Pejović

Tu nije bio kraj monologa.

„Ne bi trebalo ništa unaprijed da pričamo, trenerski posao je takav. Ne vidim problem uopšte da dižete takvu pompu. I 2016. dvije igračice nisu bile u sastavu, tada je rečeno da se podmlađuje sastav. Te dvije su se vratile sljedeće godine i bile još šest u reprezentaciji i niko nikada nijednu rečenicu nije pomenuo. Ja, kao selektor, u ovom momentu više vjerujem ovim djevojkama koje su ovdje i mislim da bi trebalo da dobiju svu vašu pažnju i podršku, jer je ovo mlad sastav, budućnost Crne Gore, koja će da se bori na ovom prvenstvu i ubuduće, bila ja tu ili ne”.

Popovićeva je naglasila da bi komunikacija između nje i dojučerašnje kapitenke bila nemoguća.

„Sva ova pompa je naduvana, znam od koga i kako ide. Ne razumijem to toliko. Milenu volim, s njom sam sarađivala svih ovih godina, nemam ništa protiv nje. Ona će nastaviti da trenira, da radi u nekom svom pravcu, ali poslije svega što se desilo nemam povjerenje. To je jedini razlog, komunikacija bi bila nemoguća zbog svega što se desilo”.

Bonus video: