Povratak među "lavove": Vuko Borozan na širem spisku Vlada Šole za EP u Njemačkoj

Na širem spisku nalazi se 35 igrača, među njima je i svojevremeno jedan od boljih lijevih bekova planete, a danas rukometaš Lovćena, koji je posljednji meč za "lavove" odigrao u junu 2017. Prvi put na spisku su Filip Borozan, Filip Krivokapić, Milorad Bakić, Vladan Kastratović i Darko Đurković

11851 pregleda 10 komentar(a)
Borozan, Foto: Boris Pejović
Borozan, Foto: Boris Pejović

Povratak nakon pet i po godina - Vuko Borozan, svojevremeno jedan od boljih lijevih bekova na planeti, ponovo će nositi dres Crne Gore.

Selektor Crne Gore Vlado Šola saopštio je danas širi spisak igrača za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj u januaru naredne godine, a na njemu se nalazi i bek Lovćena, koji je posljednji put za "lavove" igrao u junu 2017. protiv Rusije u kvalifikacijama za Euro.

U decembru te godine Borozan je proglašen za najboljeg sportistu naše zemlje, ali na Evropskom prvenstvu u januaru 2018. nije nastupio za Crnu Goru zbog povrede. Ispostaviće se ni nakon toga...

Ranije, u godini u kojoj je izabran za sportistu Crne Gore pojavila se informacija da je želio da igra za reprezentaciju Katara, oglasio se tada i Rukometni savez Crne Gore saopštenjem da im je Borozan rekao kako ima ponude drugih reprezentacija.

Sve to je on kasnije demantovao, a odlaska u Katar nije bilo ništa.

Inače, na širem spisku Vlada Šole nalazi se 35 igrača, među kojima su "lavovi“ koji su iznijeli teret kvalifikacija, ali i prethodnih velikih takmičenja, kao i nekoliko potencijalnih povratnika, te debitanata u dresu sa državnim grbom, saopšteno je iz Rukometmog saveza Crne Gore.

Prvi put na spisku su golman Lovćena Filip Borozan, njegovi klupski saigrači Filip Krivokapić i Milorad Bakić, kao i Vladan Kastratović (Prilep) i Darko Đurković (Budućnost Podgorica).

Spisak
foto: RSCG

Početak priprema planiran je za 25. decembar, a Šola će do tada skratiti spisak igrača koji će konkurisati za mjesto u timu na Euro 2024.

Iz RSCG dodaju da će Crna Gora 29. decembra odigrati prijateljsku utakmicu protiv Sjeverne Makedonije u Staroj Pazovi, dok je 4. i 5. januar planirano učešće na turniru u Poreču, gdje će rivali biti domaćin Hrvatska i Slovenija.

Premijerni meč na EP "lavovi" će odigrati 12. januara u Minhenu protiv Mađarske, a rivali u grupi su još Island i Srbija.

Spisak

Golmani - Nebojša Simić, Nikola Matović, Haris Suljević i Filip Borozan;:

Krila - Miloš Vujović, Aleksandar Bakić, Filip Vujović, Darko Đurković, Mirko Radović, Luka Radović i Vojislav Vukić;

Pivoti - Vuk Lazović, Nemanja Grbović, Miodrag Ćorsović, Mihailo Šćekić, Luka Vujović i Nebojša Simović;

Bekovi - Radojica Čepić, Božo Anđelić, Stevan Vujović, Vladimir Stanković, Božidar Simić, Filip Krivokapić, Vladan Kastratović, Vasilije Kaluđerović, Miloš Božović, Arsenije Dragašević, Vuko Borozan, Luka Barjaktarović, Miodrag Bakić, Radoš Premović, Branko Vujović, Stefan Čavor, Risto Vujačić i Luka Vukićević.

Bonus video: