Lovćen u Šafhauzenu traži prve bodove

Cetinjski rukometaši večeras (18.45) gostuju Kadetenu u 4. kolu Evropske lige

3359 pregleda 0 komentar(a)
Bogdan Petričević na utakmici sa švajcarskim prvakom u Podgorici, Foto: BORIS PEJOVIC
Bogdan Petričević na utakmici sa švajcarskim prvakom u Podgorici, Foto: BORIS PEJOVIC

Poslije tri kola Evropske lige, rukometaši Lovćena su među sedam ekipa koje još nisu osvojile bod. Priliku da se pomjere sa nule puleni Pera Miloševića imaće večeras (18.45) u švajcarskom Šafhauzenu, gdje će se sudariti sa Kadetenom.

Kada se stvari objektivno sagledaju, jasno je da je pred “crvenima” veoma težak zadatak, jer je švajcarski šampion znatno kvalitetniji i iskusniji, što je i dokazao prije sedam dana u “Bemax areni”, kada je slavio 29:26. Cetinjani su na toj utakmici dugo bili u igri, ali su u finišu ostali bez svježine i šanse za remi ili pobjedu.

- Kadeten nije ista ekipa na strani i kod kuće. Nema još poraz u švajcarskom prvenstvu, znamo kvalitet koji ima i prava je šteta što nismo osvojili bod na našem terenu. Zaslužili smo ga, a da tako ne bude uticalo je nekoliko sudijskih odluka i nedostajala je još neka odbrana naših golmana, iako je Filip Borozan u prvom poluvremenu bio odličan - istakao je Milošević.

Iskusni trener vjeruje da će njegov tim pokazati da može da igra sa timom iz grada udaljenog 50 kilometara od Ciriha.

- Imamo i mi adute i uzdamo se u našu borbenost. Otežavajuća okolnost će biti izostanak Šćekića koji ima problema sa prehladom, a Madžovski daje sve od sebe na treninzima i sa polomljenim prstom. Da mi damo sve od sebe, pa ćemo da vidimo za koji će to rezultat biti dovoljno - poručio je Milošević.

Umjereni optimista je i Bogdan Petričević.

- Mislim da smo na prethodnoj utakmici zaslužili bod, žao mi je što ga nismo osvojili. Kadeten je favorit, ali se nadam da će dvije lopte, koje su odlučile prije sedam dana, sada biti na našoj strani. Potpuno smo rasterećeni, tu vidimo šansu i nadamo se povoljnom rezultatu - naglasio je iskusni bek.

Bonus video: