"Lavice" na turniru u Novigradu: Kongo "glumi" Kamerun, rival je i Hrvatska

Pripreme za Svjetsko prvenstvo

5029 pregleda 0 komentar(a)
Foto: EHF/kollektiff
Foto: EHF/kollektiff

Crnogorska ženska rukometna reprezentacija je otputovala u Novigrad, gdje će u nedjelju u ponedjeljak odigrati dvije utakmice na "Kroacija kupu".

Izabranice Bojane Popović se u nedjelju od 18 sati sastaju sa Kongom, dan kasnije je protivnik Hrvatska u istom terminu.

"Lavice" su u ponedjeljak u Podgorici počele pripreme za Svjetsko prvenstvo, koje počinje 30. novembra.

U nedjelju se sastaje sa Kongom, koji će “glumiti” selekciju Kameruna, rivala na šampionatu, a dan kasnije sa Hrvatskom (oba meča su od 18 sati).

Crna Gora je, pored Kameruna, u grupi sa Paragvajem i Mađarskom.

"U izmijenom smo sastavu, imamo dosta mladih, ali vjerujem da će one tremu i želju pretvoriti u agresivnost. Promjene mogu da donesu dobre stvari, a naše promjene su velike, ali ja jedva čekam da krene novi izazov i da okrenemo novi list", rekla je golmanka Marina Rajčić.

Crna Gora na SP ima velike ambicije, a rivali u grupi su joj Kamerun, Paragvaj i Mađarska.

"Ne bismo bili sportisti da ne sanjamo velike stvari, ali najvažnije je da prođemo u drugu fazu", istakla je Marina koja je i prije 13 godina učestvovala na Svjetskom prvenstvu.

"Uvijek sam se osjećala kao jedna od liderki, a smatram da sve igračice moraju da imaju tu crtu. Da budu liderke na pozicijama na kojima igraju, jer tako možemo do velikih rezultata".

Jelena Despotović očekuje prave provjere u Hrvatskoj.

"Pred nama su dvije jako važne utakmice. Da prije svega da vidimo gdje smo mi, jer dugo nismo bile zajedno. Ovo je faza priprema, idemo korak po korak, glavno je da uđemo spremne u takmičenje. Jedva čekamo prvenstvo. Fale nam neke igračice, imamo pritisak zbog medalje iz prošle godine, ali moramo da se nosimo s tim", rekla je Jelena.

Ambicije se znaju:

"Da prođemo grupu i dođemo do olimpijskih kvalifikacija".

Bonus video: