Lovćen dobio derbi koji je bio prekinut zbog nestanka struje, Sutjeska uz zvuk sirene do remija

Lovćen u duelu do večeras neporaženih ekipa savladao Rudar 35:28. Meč bio prekinut 20-ak minuta zbog nestanka struje

10719 pregleda 2 komentar(a)
Rukometaši Lovćena, Foto: Boris Pejović
Rukometaši Lovćena, Foto: Boris Pejović

Od 8. kola SBbet Prve lige, na vrhu je samo jedan klub, ali se kasnije nego što je planirano saznalo ko je to.

Razlog - nestanak struje u dvorani na Cetinju.

Lovćen je u duelu do večeras neporaženih ekipa stalno vodio protiv Rudara, ali je u 39. minutu, pri rezultatu 21:17, nestala struja. Nakon 20-minutne pauze, utakmica je nastavljena.

Pljevljaci su poslije povratka na teren dali tri vezana gola, prvi put nakon 2:1 prišli na minimalni zaostatak, ali je tim Pera Miloševića pobjegao na 26:20 i riješio sve dileme. Na kraju je bilo 35:28.

U listu strijelaca se upisalo 13 igrača Cetinjana, a najefikasniji su bili Bogdan Petričević sa šest, te Bojan Madžovski i Ivan Perišić sa po pet golova. Kod gostiju je ubjedljivo najbolji bio Filip Racković sa 12.

Zanimljivo je da su golmani Lovćena odbranili sva četiri sedmerca - Filip Borozan tri, a Zarija Lutovac jedan.

Veoma uzbudljiv meč odigran je u Nikšiću, gdje je Sutjeska golom Nikole Radovića u posljednjoj sekundi stigao do boda protiv Budućnosti - 29:29.

Radović, Vladan Lončar, Lazar Ćorović i Đorđe Šljukić su dali po pet golova za Sutjesku, dok su kod Podgoričana odskočili Edin Beharović sa 10 i Arturo Naćer Selma sa šest.

Mornar 7 je zbog zauzetosti "Topolice" u Beranama bio domaćin ekipi Berane 1949, ali mu to nije smetalo da slavi 31:25.

Blistali su Emir Mujić sa osam i Božidar Nikočević sa sedam golova, te Petar Hadžiristić sa 16 odbrana. Kod nominalnih gostiju najefikasniji je bio Nikola Babović sa 11 pogodaka.

Partizan je u četvrtak bio ubjedljiv protiv veoma mlade ekipe Brskova (35:18). Vuk Kaluđerović je 11 puta pogodio za Tivćane, goste je predvodio Vanja Bogavac sa šest golova.

U posljednjem meču 8. kola, Budvanska rivijera sjutra (16 časova) dočekuje Jedinstvo.

Bonus video: