„Lavice” lako sa Kongom, prava provjera sjutra protiv Hrvatske

U duelu sa timom koji je „glumio” Kamerun, prvog rivala „lavica” u grupi B u Helsingborgu, izabranice Bojane Popović su sve vrijeme vodile, nijednom manje od tri razlike. Na kraju je bilo 33:26

13959 pregleda 63 reakcija 1 komentar(a)
Pet puta zatresla mrežu Afrikanki: Itana Grbić, Foto: Stefan Ivanović/Matchlens
Pet puta zatresla mrežu Afrikanki: Itana Grbić, Foto: Stefan Ivanović/Matchlens

U prvom pripremnom testu za Svjetsko prvenstvo u Danskoj, Švedskoj i Norveškoj, rukometašice Crne Gore savladale su Kongo 33:26 (17:12).

U duelu sa timom koji je „glumio” Kamerun, prvog rivala „lavica” u grupi B u Helsingborgu, izabranice Bojane Popović su sve vrijeme vodile.

Sa dva gola Dijane Mugoše, te po jednim Tatjane Brnović i Itane Grbić, Crna Gora je povela 4:0 i nijednom nije dozvolila rivalu da priđe na manje od tri razlike.

Kongo se, ipak, dugo držao, posljednji put na minus tri bio u 34. minutu (18:15), ali su „lavice” pojačale tempo i golom Nine Bulatović iz kontre u 52. došle do rekordnih plus devet (28:19).

Mugoša, Brnović i Grbić su bile najefikasnije sa po pet golova, Anastastija Marsenić je dala četiri, Matea Pletikosić tri, uz pet asistencija, po dva puta su mrežu tresle Bulatović, Ivona Pavićević, Đurđina Malović i Bobana Klikovac, a po jednom Ivana Godeč, Jelena Despotović i Tanja Ivanović.

Marta Batinović je upisala šest, a Marina Rajčić tri odbrane.

U poraženom timu najbolja je bila Fanta Diaguraga sa 10 pogodaka, od kojih su sedam bili iz sedmeraca.

Ovo je bilo samo zagrijavanje za Crnu Goru, koja će sjutra (18 časova) u Novigradu imati pravu provjeru protiv domaće Hrvatske, već viđenog rivala i u glavnoj fazi Svjetskog prvenstva.

Bonus video: