„Lavice” dugo jurile, nadoknadile minus pet i stale - Hrvatska slavila u uvertiri duela u Geteborgu

Crna Gora u finišu 1. poluvremena gubila 16:11, izjednačila na 23:23 u 54. minutu, ali je dozvolila Hrvatskoj da sa tri vezana gola prelomi meč i slavi 26:25

25353 pregleda 27 reakcija 3 komentar(a)
Dala pet golova: Nina Bulatović, Foto: Boris Pejović
Dala pet golova: Nina Bulatović, Foto: Boris Pejović

Porazom od Hrvatske u finalu turnira „Croatia cup” u Novigradu (26.25), rukometašice Crne Gore stavile su tačku na pripremne utakmice pred početak Svjetskog prvenstva u Danskoj, Švedskoj i Norveškoj.

Nakon izjednačenih 15-ak minuta, tokom kojih su se selekcije smjenjivale u vođstvu, domaće su pojačale tempo i u finišu 1. poluvremena stigle do rekordnih pet razlike (16:11).

Hrvatska je u nastavku održavala razliku, da bi Tanja Ivanović postigla dva gola, a Jelena Despotović jedan u seriji 3:0, kojom je tim Bojane Popović izjednačio na 23:23 na nepunih sedam minuta do kraja.

„Lavice” su tada, nažalost, stale i s nekoliko promašenih šuteva (jedan bio i za preokret) i izgubljenih lopti dozvolile suparnicama da odu na nedostižnih plus tri (26:23, 58. minut).

Do kraja su Ivana Godeč i Nina Bulatović samo ublažile poraz.

Bulatovićeva je bila najefikasnija sa pet golova, Dijana Mugoša je dala četiri (sve iz sedmeraca), Đurđina Malović i Tatjana Brnović po tri, Despotovićeva, Ivanovićeva, Ivona Pavićević i Itana Grbić po dva, a Godeč i Matea Pletikosić po jedan.

Marina Rajčić i Marta Batinović su upisale po četiri odbrane.

U pobjedničkom timu najbolje su bile Tina Barišić sa sedam i Ćamila Mičijević sa četiri pogotka.

Crna Gora i Hrvatska će se sigurno sudariti i u glavnoj fazi Svjetskog prvenstva u Geteborgu, jer bi bilo čudo da ne budu među tri najbolje selekcije u svojim grupama preliminarne runde.

„Lavice” će u četvrtak u švedskom Helsingborgu igrati sa Kamerunom, dva dana kasnije je duel protiv Paragvaja, a sljedećeg ponedjeljka je ključna bitka za 1. mjesto u grupi B sa Mađarskom.

Tri najbolje selekcije preseliće se u Geteborg, gdće će igrati sa tri selekcije iz grupe A, u kojoj su Švedska, Hrvatska, Senegal i Kina.

Bonus video: