Lovćen se nada evropskim bodovima, Filip Borozan jasan: Pred našim navijačima imamo šta da tražimo

Cetinjani sjutra (20.45) u „Bemax areni” dočekuju Elverum, od kojeg su u Norveškoj poraženi 37:25

5209 pregleda 4 komentar(a)
Foto: RK Lovćen
Foto: RK Lovćen

Posljednji put ove sezone, rukometaši Lovćena će igrati evropsku utakmicu u Podgorici.

U „Bemax areni” sjutra veče (20.45 časova) rival će biti Elverum, od kojeg je ekipa Pera Miloševića na startu EHF Evropske lige poražena u Norveškoj 37:25.

Jasno je da je tim koji je prošle sezone igrao Ligu šampion veliki favorit, ali se Cetinjani nadaju da mogu da iskoriste posljednju, pa makar i malu, šansu za prve bodove, jer je jasno da za sedam dana protiv moćnog Flenzburga u Njemačkoj nemaju čemu da se nadaju.

„Na prvoj utakmici protiv Flenzburga smo odigrali 1. poluvrijeme iznad očekivanja, protiv Kadetena izvrsno cijelu utakmicu, izuzev posljednja tri-četiri minuta, a zaslužili smo makar bod. Elverum dolazi poslije dva izvanredna izdanja protiv Flenzburga. Vidjeli smo da je to izuzetno kvalitetan sastav, pokriven na svim pozicijama, ali ćemo pokušati da ostvarimo povoljan rezultat”, poručio je Milošević.

Lovćen je dobio vajld-kard za drugo po kvalitetu evropsko takmičenje, a nije imao ni sreće na žrijebu, zbog čega je među četiri ekipe koje nemaju bod nakon prva četiri kola.

„Čvrsto smo na zemlji, znamo kakav kvalitet imaju rivali, a kakav mi. Zaslužuju ovi momci da igraju protiv ovakvih ekipa, to je veliki plus za nas. Bilo bi dobro da od januara krene i SEHA liga, da igrači koji su manje igrali u Evropskoj ligi stiču iskustvo i da stvaramo ekipu za sljedeću sezonu”, poručio je Milošević.

Jedan od igrača koji je najbolje iskoristio šansu u Evropskoj ligi je mladi golman Filip Borozan, koji je imao nekoliko izvrsnih izdanja.

„Elverum ima velike ambicije, pokazao je da može da igra sa svima, sa Flenzburgom je odlučio na jednu loptu, Dolazi po pobjedu, ali pokušaćemo da mu poremetimo planove. Smatram da pred našim navijačima i te kako imamo šta da tražimo. Nadam se da ih nećemo iznevjeriti”, rekao je 23-godišnji Cetinjanin.

Borozan je zaslužio i poziv selektora Vlada Šole na širi spisak za Evropsko prvenstvo.

„To je svakako veliki motiv da radim iz dana u dan sve bolje. Tako će i biti”, naglasio je povratnik iz tuzlanske Slobode.

Bonus video: