Lovćen propustio najveću šansu, Elverum u finišu do pobjede u „Bemax areni”

Cetinjani imali 12 sekundi za posljednji napad, ali je šut Vuka Borozana izblokiran, pa je ostalo 26:27

15293 pregleda 5 komentar(a)
Luka Vujović na večerašnjoj utakmici, Foto: Vuk Raičević
Luka Vujović na večerašnjoj utakmici, Foto: Vuk Raičević

Vjerovatno posljednja šansa za prve bodove u EHF Evropskoj ligi je propuštena, žaliće rukometaši Lovćena dugo za njom - Cetinjani su u „Bemax areni” poraženi od Elveruma 27:26, iako su šest minuta prije kraja stigli do izjednačenja.

Tim Pera Miloševića je sve vrijeme gubio, imao nekoliko puta i minus pet, ali je u naelektrisanoj atmosferi, u kojoj je nekoliko puta malo nedostajalo da dođe do tuče, smogao snage da izjednači.

Od 19:24, Cetinjani su igrali kao u transu, i sa po dva gola Vuka Borozana i Filipa Krivokapića, te po jednim Luke Vujovića i Mirka Radovića, poravnali na 25:25.

Nažalost, tada su propustili šansu - dozvolili su Norvežanima da posljednjim pasom pred oduzimanje lopte zbog pasivnog napada izbore sedmerac, koji je iskoristio Tobijas Grendal, da bi na drugoj strani Morten Nergord odbranio penal Krivokapiću.

Endre Langos je povisio, Krivokapić smanjio na malo više od minut do kraja, da bi gosti nakon tajm-auta istrošili napad i ostavili Lovćenu 12 sekundi za posljednji atak.

Radovića je „ponijela” lopta, pokušao je da izbori remi, ali je fauliran. Ostale su četiri sekunde, lopta je dodata Borozanu, ali je njegov šut izblokiran.

Cetinjani na oproštaju od drugog po kvalitetu evropskog takmičenja za sedam dana gostuju Flenzburgu, koji je sinoć pokvario perfektan skor porazom od Kadetena u Šafhauzenu (25:24).

LOVĆEN - ELVERUM 26:27 (12:15)

Podgorica - „Bemax arena”. Gledalaca: 1.500. Sudije: Andorka i Huker (Mađarska). Sedmerci: Lovćen 4 (3), Elverum 4 (3). Isključenja: Lovćen 14, Elverum 10 minuta.

Lovćen: Lutovac (jedna odbrana), F. Borozan (dvije odbrane), Stanojević, A. Perišić, Krivokapić 10 (3), Pajović, Bakić, Lakićević, Radović 2, Šćekić, Vujović 3, Petričević 2, I. Perišić 1, Madžovski, Eraković, V. Borozan 8.

Elverum: Volkof, Nergord (13 odbrana i sedmerac), Blomgren, Hibert, Segord, Torsen 4, Anderson 1, Avad 2, Grendal 7 (3), Seradilja, Stark, Langos 4, Solest, Sendeno 5, Lukač 2, Heldal 2.

Bonus video: