Bojana Popović: Svi očekujemo da letimo, ali je nemoguće da se to desi na prvim utakmicama

„Naboj i tenzija se stvore pred Svjetsko prvenstvo, tako da su promašeni otvoreni šutevi na početku, ali i kasnije, uticali da razlika ne bude veća. Obratićemo pažnju na greške, vjerujem da će na sljedećoj utakmici i tenzija biti manja”, rekla je selektorka nakon pobjede nad Kamerunom (25:11)

6957 pregleda 3 komentar(a)
Bojana Popović sa saradnicama Majom Savić i Mirjanom Milenković, Foto: IHF
Bojana Popović sa saradnicama Majom Savić i Mirjanom Milenković, Foto: IHF

Pobjedom nad Kamerunom (25:11), rukometašice Crne Gore su otvorile 25. Svjetsko prvenstvo i otklonile sve dileme, ako ih je i bilo, o plasmanu u glavnu fazu.

„Lavice” su prvi gol primile tek u 25. minutu, ali u napadu nisu blistale i jasno je da mogu i moraju bolje protiv evropskih selekcija.

„Znamo da je početak uvijek težak i pod tenzijom, da se ispituju snage. Svi očekujemo da letimo, ali je nemoguće da se to desi na prvim utakmicama. Naš glavni fokus je bio odbrana, pokušale smo da izbjegnemo što više situacija šest na šest, jer su fizički jake i nije lako probiti njihovu zonu”, rekla je Bojana Popović.

Igračica meča je bila Marta Batinović, koja je u 1. poluvremenu primila samo dva gola, a upisala 11 odbrama.

„Bilo je situacija kada smo padale u odbrani u nekim situacijama, ali Marta je bila fantastična u 1. poluvremenu, u 2. i Marina. Kolektivna pobjeda, sve igračice su učestvovale, imale ulogu. Najbitnije je da su sve osjetile Svjetsko prvenstvo”.

Crna Gora u subotu igra protiv Paragvaja, selektorka je ubijeđena da će njene igračice biti opuštenije.

„Naboj i tenzija se stvore pred Svjetsko prvenstvo, tako da su promašeni otvoreni šutevi na početku, ali i kasnije, uticali da razlika ne bude veća. Obratićemo pažnju na greške, vjerujem da će na sljedećoj utakmici i tenzija biti manja”, zaključila je Popovićeva.

Bonus video: