Bojana Popović: Ne može da se uđe u utakmicu kako smo ušle

„Ovo je dobra lekcija. Nervira me broj primljenih golova od Paragvaja, moralo je minimum 10 manje da ih bude”, rekla je selektorka Crne Gore nakon trijumfa u 2. kolu Svjetskog prvenstva (41:26)

9425 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Pobjede nad Kamerunom i Paragvajem su upisane još nakon žrijeba za Svjetsko prvenstvo, možda su zbog toga rukometašice Crne Gore pokazale slabosti na prva dva meča u Helsingborgu.

Početak duela sa Južnoamerikankama je bio očajan, „lavice” su gubile 5:1, a u 2. poluvremenu se uozbiljile i slavile 41:26.

„Nijedna utakmica više ne može da se odradi, mora da se igra. Sve ekipe se bore, igraju rukomet, treniraju svaki dan i pripremaju se za velika takmičenja. Ne može da se uđe u utakmicu kako smo ušle, da očekujemo da će odbrana da se igra sama od sebe, da će golmanke da „skidaju” lopte kako smo zamislile. Moramo da odradimo maksimalno i da tako rezultat dođe”, istakla je Bojana Popović za RTCG.

Selektorka nije bila srećna zbog činjenice da se mreža Marine Rajčić tresla 15, a Marte Batinović 11 puta.

„Ovo je dobra lekcija. Nervira me broj primljenih golova od Paragvaja, moralo je minimum 10 manje da ih bude. To je posljedica 1. poluvremena i jurnjave, jer smo htjele do lakog gola iz dva poteza. Učim ih iz utakmice u utakmicu tim stvarima, a tek su na meču shvatile te stvari koje pričamo. U 2. poluvremenu smo spustile tranzicioni tempo, dozvoljavale ekipi da se postavi i dolazile do lakih golova”.

Utakmica odluke je u ponedjeljak od 20.30 časova protiv Mađarske, pobjedniku će širom biti otvorena vrata četvrtfinala.

„Čeka nas teška utakmica, to je najvažnije za šta bi trebalo da se spremamo”, zaključila je Popovićeva.

Bonus video: