Krim, Podravka i Hipo testiraju "plave"

"U avgustu treba da postavimo temelje za novu sezonu i da profilišemo ekipu za novu sezonu Lige šampiona. Zadovoljan sam odnosom djevojaka, dok oporavak igračica ne ide baš onako kako bi željeli", rekao je Adžić u izjavi za zvanični sajt podgoričkog kluba
0 komentar(a)
ŽRK Budućnost, Foto: Filip Roganović
ŽRK Budućnost, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 16.08.2017. 18:32h

Rukometašice Budućnosti u petak i subotu učestvovaće na memorijalnom turniru Vinko Kandija u Ljubljani.

Rivali crnogorskom prvku u Ljubljani, osim domaćeg Krima, biće i hrvatska Podravka i austrijski Hipo

Podgoričkom timu to će biti nova provjera uoči početka nove sezone Lige šampiona, poslije dvije sedmice priprema u Kolašinu i zajedničkog rada sa ruskim Astrahanom i mečeva protiv slovenačkog Krima u Podgorici.

Trener Dragan Adžić kazao je da Budućost ima mladu ekipu i da je važno da ima što veći broj provjera i zajedničkih treninga protiv kvalitetnih timova.

"U avgustu treba da postavimo temelje za novu sezonu i da profilišemo ekipu za novu sezonu Lige šampiona. Zadovoljan sam odnosom djevojaka, dok oporavak igračica ne ide baš onako kako bi željeli", rekao je Adžić u izjavi za zvanični sajt podgoričkog kluba.

On je naglasio da je Darli Zokebi de Paula došla povrijeđena nakon priprema reprezentacije i nije ušla u kompletan trenažni proces.

"Milena Raičević se oporavlja onako kako smo i željeli, ali iza nje je dug perioda oporavka od decembra i tek sada ulazi u ozbiljne treninge. Imamo strpljenja i vjerujem da će Milena do oktobra biti na svom prepoznatljivom nivou. Veoma sam zadovoljan zbog činjenice da Đurđina Malović odlično radi u pripremnom periodu i to je vema važno i za nju, ali i za tim i reprezentaciju", rekao je Adžić.

On očekuje da će uskoro imati i procjenu doktora kada je u pitanju datum povratka na teren Suzane Lazović.

"Ostale djevojke rade veoma naporno i pomjeraju granice svojih sposobnosti kako bi bile konkurentne u Ligi šampiona",rekao je Adžić.

Budućnost će u prvom kolu, u petak (17.30), igrati protiv Hipa, dok su za subotu zakazani dueli sa Podravkom (12.00) i Krimom (19.30).

Bonus video: