Tatjana Brnović: U bilo kom sastavu da smo, dajemo srce na terenu; Dijana Mugoša: Osjetile smo da je ovo naše

Reakcije "lavica" nakon velike pobjede nad Mađarskom

10457 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Velikom pobjedom nad Mađarskom (24:18), rukometašice Crne Gore su napravile ogroman korak ka četvrtfinalu 26. Svjetskog prvenstva.

Tatjana Brnović je bila fenomenalna u bedemu pred izuzetno raspoloženom Martom Batinović, a Mađarice će vjerovatno dugo izučavati kako im je razbila odbranu. Meč je završila sa sedam golova, a iznudila je tri sedmerca i dva isključenja.

„Mnogo smo srećne, u bilo kom sastavu da smo, dajemo srce na terenu, a sada smo imale i dodatnu dozu strpljenja, odlučnosti i konkretnosti. Ponosna sam na sve djevojke”.

Mađarska je u prva dva kola dala 74 gola, večeras 18.

„Od starta smo htjele da pokažemo da će biti tvrd meč. Mađarice imaju vrlo kvalitetnu ekipu, koja igra lepršav rukomet, ali smo im od starta stavile do znanja da taj plan neće proći. Pravile smo vrlo jake, ali i korektne, sportske faulove”.

Crna Gora bi pobjedom u četvrtak, ako rival bude Hrvatska (i biće ukoliko sjutra ne savlada domaću Švedsku), praktično obezbijedila plasman u četvrtfinale.

„Ne bih se opterećivala time. I do sad smo išle utakmicu po utakmicu, koliko god to zvučalo kao kliše. Svaka dva boda na Svjetskom prvenstvu su značajna, mogu da promijene sve. Sljedeća utakmica nam je glavni cilj”, poručila je Brnovićeva.

Jedna od junakinja je bila Dijana Mugoša, koja je bila najefikasnija sa osam golova.

„Bilo je baš zahtjevno, emotivno, borbeno, bukvalno smo shvatile ovo kao finale. Izašle smo sa lavljim srcem, svjesne da moramo da pobijedimo. Osjetile smo da je ovo naše, pogotovo kad je krenulo 2. poluvrijeme. Tada smo prelomile meč i vratile se na pravi način. Preponosne smo”.

Ivona Pavićević je igrala u 2. poluvremenu i dala veliki doprinos, pogotovo u odbrani.

„Vjerovale smo i prije početka u pobjedu. Borile smo se, bile prave lavice i zaslužile smo pobjedu. Utakmica je bila preteška, ali smo dale sve od sebe”.

Bonus video: