Marta Batinović: Maestralan meč; Jelena Despotović: Vjerovale smo do kraja

Crna Gora pobijedila Mađarsku i u drugu fazu Svjetskog prvenstva prenosi četiri boda

5019 pregleda 2 komentar(a)
Foto: IHF
Foto: IHF

Rukometašice Crne Gore odigrale su maestralno drugo poluvrijeme protiv Mađarske, nadoknadile tri gola minusa, na kraju slavile (24:18) i u drugu fazu Svjetskog prvenstva prenijele četiri boda.

"Lavice" su upisale veliku pobjedu, a ponovo je sjajna na golu bila Marta Batinović.

"Došle smo da pišemo istoriju. Drago mi je da smo pobijedile, igrale smo maestralan meč, pogotovo u 2. poluvremenu. Potpuno smo ih uvele u svoj ritam. Svaku utakmicu igramo sa srcem i to se vidi, bez obzira da li ide ili ne", kazala je Batinović.

Batinović poručuje da i ova generacija "lavica" ima kvalitet za velike domete.

"Prenosimo četiri boda, to je uspjeh. Sada idemo mirne glave u drugu fazu, gdje nas čekaju ozbiljne reprezentacije. Idemo korak po korak".

Jelena Despotović sa doskorašnjom saigračicom iz Ferencvaroša, Katrin Klujber
Jelena Despotović sa doskorašnjom saigračicom iz Ferencvaroša, Katrin Klujberfoto: Tibor Illyes/ MTI via AP

Crna Gora se u 1. poluvremenu mučila u napadu, a Jelena Despotović je otkrila šta im je selektorka, Bojana Popović, kazala na poluvremenu.

"Da moramo bolje da odigramo igrača više, jer je to bio najveći problem, kao i da pogađamo zicere. Bilo je dosta prostora, stvarale smo šanse, samo je to trebalo pogoditi. Poslije prvog poluvremena smo znale da možemo, vjerovale smo do kraja. Mislim da je odbrana odradila odličan posao, a to se vidjelo i u napadu, stvarale smo šanse. Jedva čekamo sljedeće mečeve, pune sampouzdanja, dobre energije i pozitivne atmosfere", rekla je Despotovićeva.

Bonus video: