Bojana Popović: Mađarska se odvojila na tri razlike, ali smo bile svjesne da ih imamo

„Marta je bila sjajna na golu. Toliko sam srećna i ponosna na djevojke što su večeras uradile da ne znam šta bih više rekla. Ponosna sam kako sve funkcioniše, kako vjeruju jedna u drugu, a kada kao tim dišemo kao jedna, onda je sve moguće”, poručila je selektorka Crne Gore nakon pobjede nad Mađarskom (24:18)

9756 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Izvanrednom igrom u napadu tokom svih 60 minuta, ali i u napadu u 2. poluvremenu, rukometašice Crne Gore su savladale Mađarsku 24:18 (7:10) i sa maksimalna četiri boda idu u glavnu fazu.

Četvrtfinale je nadohvat ruke, Bojana Popović je imala razloga da hvali svoje izabranice.

„Zadovoljna sam i 1. i 2. poluvremenom, jer je velika borba bila u odbrani, odigrale smo je fantastično tokom cijele utakmice. U 1. poluvremenu smo promašile nekoliko situacija, Mađarska se odvojila na tri razlike, ali smo bile svjesne da ih imamo. Znale smo šta hoćemo, da moramo da dodamo malo gas u odbrani, a za razliku od 1. poluvremena, u nastavku smo pogađale”, rekla je selektorka za RTCG.

Marta Batinović je drugi put u Helsingborgu proglašena za igračicu utakmice.

„Marta je bila sjajna na golu. Toliko sam srećna i ponosna na djevojke što su večeras uradile da ne znam šta bih više rekla. Ponosna sam kako sve funkcioniše, kako vjeruju jedna u drugu, a kada kao tim dišemo kao jedna, onda je sve moguće”, poručila je Popovićeva.

U odnosu na tim koji je prošle godine osvojio evropsku bronzu nema Đurđine Jauković, Jovanke Radičević, Milene Raičević i Eme Alivodić. Neke druge su preuzele odgovornost.

„Sve nam ovo znači, pogotovo igračicama koje nisu imale puno iskustva igranja ovakvih utakmica. Kroz njih se grade, stvara se nova generacija, novi talas, koji mora da proživi ove stvari da bismo mogli da očekujemo velika djela. Djevojke su pokazale veliki karakter”.

„Lavice” sjutra putuju u Geteborg, gdje će protiv Švedske, Hrvatske i vjerovatno Senegala tražiti nekoliko bodova za četvrtfinale.

„Sigurno će biti teško u Geteborgu, ali odavde nosimo dobre utiske i samopouzdanje koje bi trebalo da se diže. Trebalo bi da damo šansu ovim djevojkama i da im vjerujemo”, istakla je Popovićeva, koja se zahvalila navijačima iz „Helsingborg arene”.

„Podrška nam mnogo znači, navijači su bili naš osmi igrač. Slavili smo zajedno nakon meča, zaslužili su to kao i mi, jer su svih ovih dana tu”.

Bonus video: