Tatjana Brnović: Pokazale smo da imamo kvalitet; Dijana Mugoša: Mnogo znači pobjeda nad Mađarskom

Crna Gora u drugu fazu Svjetskog prvenstva prenijela maksimalna četiri boda. Druga faza počinje u četvrtak

6188 pregleda 7 komentar(a)
Tatjana Brnović, Foto: Boris Pejović
Tatjana Brnović, Foto: Boris Pejović

Sa maksimalna četiri boda ženska rukometna reprezentacija Crne Gore je napustila Helsingborg i stigla u Getebrog, gdje će odigrati utakmice druge faze Svjetskog prvenstva.

"Lavice" su sinoć u direktnom duelu za prvo mjesto u grupi B nadigrale Mađarsku i slavile 24:18 nakon fenomenalnog drugog poluvremena.

"Zadovoljne smo poslije pobjede. U drugom poluvremenu smo nastavile da igramo kao u prvom - igrale smo jaku i čvrstu odbranu, a neke situacije u prvom poluvremenu smo lošije realizovale. U drugo poluvrijeme smo ušle dodatno motivisane i koncentrisane, tako da smo i u realizaciji bile bolje. Pokazale smo da možemo, da ćemo se boriti ko god da je u sastavu, da imamo kvalitet i da ćemo dati maksimum", kazala je Tatjana Brnović dan nakon pobjede nad Mađarskom.

Druga faza startuje u četvrtak. Rivali su Švedska, Hrvatska i Senegal.

"Fokusirane smo na sljedeću utakmicu. Nadamo se i vjerujemo, ali idemo korak po korak. Najbolje utakmice nas tek očekuju. Strpljivo čekamo sljedećeg protivnika", poručila je Tatjana Brnović.

Odbrana, predvođena Martom Batinović, je odradila sjajan posao protiv Mađarica.

"Presrećene smo, pune pozitivne energije i nadam se da će se tako nastaviti. U drugom poluvremenu smo iskoristile šanse koje nismo u prvom. Marta je bila fenomenalna, odbrana isto. Sve je išlo, znale smo da je utakmica naša. Pobjeda mnogo znači - svaka od nas vjeruje jedna u drugu. Idemo korak po korak, držimo fokus, da iz dana u dan budemo bolje. Najbitnije je da se pripremimo za svaku utakmicu i da damo maksimum. Bitno je da u pravom momentu svaka od nas pokaže šta može", kazala je Dijana Mugoša.

Bonus video: