Lovćen nemoćan pred prvim favoritom, Milošević poslije tri minuta udaljio Borozana

"Zašto širiš ruke i šalješ u p.... m......? Uzeo sam tajm-aut da objasnim kome. Batali", rekao je iskusni trener u raspravi sa nekadašnjim osvajačem Lige šampiona i poslao ga na klupu, a u igru ubacio mladog Milorada Bakića. Lovćen izgubio 42:19 od Flenzburga na oproštaju od EHF Evropske lige

12156 pregleda 17 komentar(a)
Zamijenio Vuka Borozana: Milorad Bakić na prvoj utakmici sa Flenzburgom, Foto: Boris Pejović
Zamijenio Vuka Borozana: Milorad Bakić na prvoj utakmici sa Flenzburgom, Foto: Boris Pejović

Ogromnu razliku u kvalitetu pokazuje i konačni rezultat - na oproštaju od EHF Evropske lige, rukometaši Lovćena poraženi su od prvog favorita takmičenja, Flenzburga 42:19.

Bilo je jasno da Cetinjani nemaju šta da traže protiv jedne od najboljih ekipa na svijetu, da ih je suludo i porediti.

Na kraju je bilo 23 razlike, a čini se da je moglo da bude i više, samo da je velikan sa sjevera Njemačke htio da svih 60 minuta igra punim tempom.

Već poslije tri minuta, Pero Milošević je uzeo tajm-aut. Ne zbog 3:0 za domaće, već zbog reakcije prve zvijezde ekipe Vuka Borozana, koji se nije vratio u odbranu, već je širio ruke i opsovao.

"Zašto širiš ruke i šalješ u p.... m......? Uzeo sam tajm-aut da objasniš kome. Batali", rekao je iskusni trener u raspravi sa nekadašnjim osvajačem Lige šampiona i poslao ga na klupu, a u igru ubacio mladog Milorada Bakića.

Jasno je da bi i sa Borozanom i bez njega Lovćen doživio ubjedljiv poraz, pa je odluka nekadašnjeg asa Metaloplastike da pokaže ko je gazda u klubu došla u pravi čas.

Do kraja su šansu dobili svi, a najbolje su je iskoristili Bakić, koji se nije uplašio zvih zvijezda Flenzburga i jednog od najboljih golmana svijeta Benjamina Burića, čuvar mreže Zarija Lutovac, jer je odbranio nekoliko zicera, i Bogdan Petričević, strijelac sedam golova.

Bakić i Luka Vujović su pogodili po tri puta, a po jednom Filip Krivokapić, Aleksa Perišić, Danilo Pajović, Mirko Radović, Petar Eraković i 16-godišnji pivot Filip Božović.

Lutovac je zaustavio osam šuteva, a Filip Borozan četiri.

Kod domaćih je najefikasniji bio August Pedersen sa 13 golova, Burić je imao isti broj odbrana.

FLENZBURG - LOVĆEN 42:19 (24:8)

Flenzburg - "Kampushale". Gledalaca: 2.643. Sudije: Pikar i Voše (Francuska). Sedmerci: Flenzburg 5 (5), Lovćen 2 (1). Isključenja: Flenzburg 2, Lovćen 2 minuta.

Flenzburg: Burić (13 odbrana), K. Meler, Gola 6, Einarson 6, Čertovič 1, Mensa-Larsen 3, Gotfridson 3, Jergensen, Hansen, Horgen 4, Pedersen 13 (5), Jakobsen, Smits, Blagotinšek, L. Meler.

Lovćen: Lutovac (osam odbrana), F. Borozan (četiri odbrane), A. Perišić 1, Krivokapić 1, Pajović 1, Bakić 3, Lakićević, Radović 1 (1), Šćekić, Božović 1, Vujović 3, Petričević 7, I. Perišić, Madžovski, Eraković 1, V. Borozan.

Bonus video: