Ivana Godeč: Hrvatskoj je golman pola ekipe; Andrijana Popović: Neće biti lako

"Lavice" sjutra (15.30) protiv Hrvatske otvaraju glavnu fazu Svjetskog prvenstva

12727 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Jure Eržen / kolektiff
Foto: Jure Eržen / kolektiff

Prva faza Svjetskog prvenstva za rukometašice je završena, Crna Gora je u drugu fazu prenijela maksimalna četiri boda, a već sjutra (15.30), na startu glavne runde protiv Hrvatske može da napravi krupan korak ka četvrtfinalu.

Crna Gora bi u slučaju pobjede bila jednom nogom u četvrtfinalu. I teoretski bi mogla da ga obezbijedi u subotu, ako Švedska savlada Mađarsku, bez obzira na ishod meča tima Bojane Popović sa Senegalom.

Crna Gora i Švedska su u drugu fazu prenijele po četiri boda, Mađarska dva, Senegal i Hrvatska po bod, dok je Kamerun bez bodova.

“Imale smo Paragvaj i Kamerun koji su bili uvertira za Mađarsku gdje je glavni cilj bio da damo sve od sebe i znali smo da će to sigurno biti pobjeda. Odbrana je bila fenomenalna, Marta fantastična. Nadam se da ćemo ponoviti to, taj osjećaj je i dalje prisutan u nama“, kazala je Ivana Godeč.

"Lavice" su nedavno na pripremnom turniru igrale sa Hrvatskom i taj meč izgubile (26:25).

“Mislim da im je golman pola ekipe, analazirale smo ih. Puno nam znači i pripremni turnir u Hrvatskoj gdje smo igrale protiv njih, osjetili smo ih i znamo šta očekujemo“, rekla je Godeč.

Godeč smatra da dobra odbrana može da bude adut protiv Hrvatica.

“Nema pritiska, ali svjesne smo toga, idemo korak po korak, utakmicu po utakmicu. Da ostane dobra odbrana i napad sa igračem više da popravimo i biće dobro“, zaključila je Godeč.

Upravo je odbrana bila ključna protiv Mađarske.

“Fenomenalna utakmica protiv Mađarske, počevši od sjajne energije i borbe na terenu. Prenijele smo maksimalan broj bodova što je plus za nastavak prvenstva. Protiv Hrvatske neće biti laka utakmica, ali kako igra Hrvatska to smo već osjetile na pripremnom turniru i to je neki plus za nas, s obzirom na to da sad znamo kako treba da se spremimo i krenemo u meč", rekla je Andrijana Popović.

Crna Gora je imala dan više odmora od Hrvatske.

"Imale smo i dva dana da se spremimo za dalje. Treba da ostavimo onu našu borbu i energiju što smo imale na posljednjoj utakmici sa Mađarskom, mislim da je bilo fenomenalno i da samo tako treba da idemo u nastavku“, poručila je Popović.

Bonus video: