Hrvati nezadovoljni: Termin nije logičan, Crna Gora igra prljavo, sa grubom odbranom

Crna Gora i Hrvatska sjutra (15.30) igraju na startu glavne faze Svjetskog prvenstva

15752 pregleda 19 komentar(a)
Dejana Milosavljević, Foto: IHF
Dejana Milosavljević, Foto: IHF

Selektor ženske rukometne reprezentacije Hrvatske, Ivica Obrvan, istakao je da njegova selekcija sjutra (15.30) protiv Crne Gore mora da igra mnogo bolje u napadu, nego što je to bio slučaj juče protiv Švedske.

Hrvatice su sinoć u posljednjem meču grupe A izgubile od Švedske (22:17) i u glavnu fazu prenijele samo bod, jer su igrale neriješeno sa Senegalom, a savladale Kinu.

"Protiv Crne Gore moramo napadački bolje da odigramo, nego protiv Švedske. Nadamo da će to biti dovoljno za pozitivan rezultat. Planirali smo da prenesemo dva boda, a sada nam nedostaje taj jedan iz susreta protiv Senegala. Sada moramo da pobijedimo sve ako želimo u četvrtfinale", rekao je selektor Hrvatske.

Obrvan se osvrnuo i na termin utakmice.

"Došlo je do promjena termina, to je jedna nelogičnost, jer je Crna Gora tri dana bez utakmice, a mi dan i po. Djevojke zbog uzbuđenja i svega nisu cijelu noć spavale. Naravno da to nije nikakav alibi, ali to su nerazumljive odluke", rekao je Obrvan.

Obrvan je komentarisao i igru "lavica".

"Igraju sličnu odbranu, ali igraju grubo. Protiv Mađarske su dominirale agresivnom, grubom odbranom. Čeka nas zahtjevna utakmica, moramo napadački bolje reagovati i nadati se da će to biti dovoljno za pozitivan rezultat", poručio je selektor Hrvatske.

Reprezentativka Hrvatske Dejana Milosavljević istakla je da nju i njene saigračice čeka težak posao.

"Sada nas čeka najteži posao. Mi sa svakim možemo igrati, daćemo sve od sebe i nadamo se najboljem. S Crnogorkama smo igrali na turniru prije prvenstva. Biće to teška utakmica s čvrstim odbranama, ali nadam se da ćemo pobijediti. One imaju svoju, da tako kažem, malo prljavu borbu, ali to je njihov stil koji ne možeš promijeniti, već igraš dalje. Daćemo sve od sebe i vjerujem da možemo pobijediti", dodala je Milosavljević.

Bonus video: