Bojana Popović: Bile smo previše nervozne, sigurno je tome doprinijela i povreda Marte Batinović

"Taj peh sa Martom nas je sigurno poremetio. Izgleda je za nju prvenstvo završeno i sve to je ostavilo utisak na nas, doprinijelo da budemo nervozne... Na kraju mogu da budem zadovoljna zbog velike borbe, mogla je ta posljednja lopta i da uđe u gol, ali nije", rekla je selektorka "lavica"

20601 pregleda 14 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Crnogorske rukometašice su poražene prvi put na Svjetskom prvenstvu, pa još moraju da se pomuče da bi se plasirale u četvrtfinale.

Bolja od "lavica" je bila Hrvatska (26:25) na startu glavne faze u Geteborgu.

"Bila je teška utakmica. Sve vrijeme smo bile pod nekim opterećenjem, što je nerazumljivo. Tek smo posljednjih 15 minuta našle ritam, kada smo igrale sa dvije niže igračice i dvije pivotkinje. Mislim da je najveći problem bio u nervozi, ali je na kraju sve stalo u jednu loptu i moglo je da bude drugačije", rekla je selektorka Bojana Popović.

Povreda Marte Batinović, koja je napustila teren sredinom prvog poluvremena, bitno je uticala na naše igračice.

"Taj peh sa Martom nas je sigurno poremetio. Izgleda je za nju prvenstvo završeno i sve to je ostavilo utisak na nas, bile smo tužne i doprinijelo da budemo nervozne... Na kraju mogu da budem zadovoljna zbog velike borbe, mogla je ta posljednja lopta i da uđe u gol, ali nije. Idemo dalje, okrećemo se narednom protivniku, ima još puno da se igra, iako smo u ovom meču mogle mnogo toga da riješimo", istakla je Bojana Popović.

U nastavku takmičenja će Crna Gora biti oslabljena.

"Marta je dala mnogo toga u prethodne utakmica, nosila nas je i njen izostanak će biti veliki hendikep za nas", dodala je Bojana.

Crna Gora i dalje drži situaciju pod kontrolom, u subotu je rival Senegal (15.30).

"Sve ovo moramo da prevaziđemo, da sada samo mislimo o Senegalu i da se pripremimo da odigramo dobru utakmicu".

Bonus video: