Iz Danske kažu da je spektakularan cepelin Japanki neregularan i dive se golmanki koju su i "lavice" dobro zapamtile

Rukometašice Japana senzacionalno savladale jednog od domaćina i favorita SP Dansku - blistala je golmanka Sakura Kametani, koje se sjećaju i rukometašice Crne Gore pošto je na Olimpijskim igrama u Tokiju sa čak 21 srušila našu selekciju

6239 pregleda 6 komentar(a)
Trenutak kada je Macumoto srušila Dansku, Foto: Prinstscreen (X)
Trenutak kada je Macumoto srušila Dansku, Foto: Prinstscreen (X)

Big in Herning, napisao je "Handball planet", aludirajući na čuveni hit "Big in Japan" nakon senzacionalne pobjede rukometašica Japana nad Danskom na Svjetskom prvenstvu.

Bile su djevojke Kenta Kišimota blizu velikog skalpa i u prvoj fazi, ali ih je protiv Njemačke "presjekao" gol Ksenije Smits dvije sekunde prije kraja.

Ipak, sve su "naplatile" protiv još zvučnijeg velikana i to pred njegovim navijačima u Herningu - spektakularnim cepelinom u posljednjim sekundama meča (27:26).

Iz Danske, međutim, nakon odgledanog snimka naglašavaju da je pogodak Hikaru Macumoto bio neregularan, tačnije vidi se da je bilo "propadanje".

"Sve je vrlo jasno - ona (Macumoto) sa loptom stoji u šest metara Danske i gol nije trebalo da bude priznat", rekao je na danskoj TV2 Lerke Meler, rukometni ekspert.

Sa njim su se saglasili i ostali gosti u studiju ove televizije, dok je selektor Danske Jesper Jensen imao sličnu poruku.

"Očigleno da je postojalo jasno kršenje pravila".

I dok je jasno da "propadanja" sudije na mnogim mečevi često ne uspiju da vide, Danci, ipak, ne žele da umanje pobjedu Japana.

"Munjevito brze, dobro uigrane i disciplinovane Japanke zagorčale su život Danskoj", piše "Politiken".

Posebno se dive golmanki Sakuri Kametani, koja je sa 14 odbrana "začarala" mrežu.

"Ako je u Danskoj postojao neko ko nije čuo za Kametani, sada zna ko je ona", piše na portalu TV2.

"Bila je fenomenalna, sigurno je prije utakmice mnogo gledala našu statistiku i navike kako šutiramo", istakla je Helena Elver, srednji bek Danske.

Inače, Sakuru Kametani dobro su zapamtile i rukometašice Crne Gore na Olimpijskim igrama u Tokiju, kada je sa čak 21 odbranom predvodila svoju reprezentaciju do pobjede (29:26) u grupnoj fazi.

Bonus video: